Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μ.Ι. Μαΐλλης

Αγορά μετοχών από ΗIG

Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία απόκτησης του 100% της Μαΐλλης από το αμερικανικό fund ΗIG Luxembourg το οποίο καθημερινά αγοράζει μετοχές της εισηγμένης. Στόχος να οδηγήσει εκτός ταμπλό την εταιρεία. Αυτή την εβδομάδα περισσότερες από 1 εκατ. μετοχές της Μαΐλλης άλλαξαν χέρια. Εν τω μεταξύ δίκαιη οικονομικά είναι η δημόσια πρόταση της HIG για την απόκτηση του 100% της Μ.Ι. Μαΐλλης. Αυτό προκύπτει από την αιτιολογημένη γνώμη του Δ.Σ. για την υποχρεωτική δημόσια προσφορά της HIG (στα 0,115 ευρώ ανά μετοχή).

Ικτίνος

Στα 13,74 εκατ. ο τζίρος

Εβδομαδιαία άνοδο 10,21% κατέγραψε η μετοχή της βιομηχανίας μαρμάρου Ικτίνος. Οι εξαγωγές μαρμάρου της επιχείρησης συνεχίζουν να καλύπτουν το 90% του κύκλου εργασιών της. Ο κύκλος εργασιών σε επίπεδο μητρικής για το α΄ εξάμηνο του 2014 παρέμεινε στα αντίστοιχα περσινά επίπεδα και διαμορφώθηκε σε 13,74 εκατομμύρια ευρώ από 13,84 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης προηγούμενης περιόδου. Αντίστοιχα, σε ενοποιημένη βάση ο κύκλος εργασιών μειώθηκε κατά 2,5% και διαμορφώθηκε σε 14,60 εκατομμύρια ευρώ.

Pc Systems

Νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης

Πιέσεις ασκήθηκαν στη μετοχή της Pc Systems με αποτέλεσμα να καταγράψει ισχυρές απώλειες 25,54%. Η εισηγμένη που δραστηριοποιείται στον κλάδο της πληροφορικής ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών απορρίφθηκε η έφεσή της κατά της υπ’ αρ. 3/2014 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που απέρριψε την επικύρωση της συμφωνίας που έχει συνάψει η εταιρεία με την πλειοψηφία των πιστωτών της. Κατόπιν αυτού, η διοίκηση της εταιρείας προετοιμάζει νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης.

Ολοκλήρωση συνεργασίας

Παπουτσάνης

Eλαφρά άνοδο 5,21% παρουσίασε η μετοχή της Παπουτσάνης τη δεύτερη χρηματιστηριακή εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Εντός του γ΄ τριμήνου του 2014 αναμένεται να ολοκληρωθεί ο κύκλος συνεργασίας με πελάτη του εξωτερικού, ύστερα από 10 χρόνια συνεργασίας. Η διοίκηση εκτιμά ότι το γεγονός αυτό δεν θα αναχαιτίσει την αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας των τελευταίων τεσσάρων ετών. Κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2014 η διοίκηση στοχεύει στην εντατικοποίηση των προσπαθειών για περιορισμό κόστους και δαπανών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή