Eντυπη επικοινωνία και προστασία του περιβάλλοντος

Eντυπη επικοινωνία και προστασία του περιβάλλοντος

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί σήμερα η κινητή και ηλεκτρονική επικοινωνία να κυριαρχεί, ωστόσο το scripta manent (τα γραπτά μένουν) παραμένει αναντικατάστατο, με αποτέλεσμα η μεγάλη κατανάλωση χαρτιού να δημιουργεί σημαντική επιβάρυνση για το περιβάλλον. Στις 3 Οκτωβρίου 2014, στο πλαίσιο του Sustainability Forum της Global Sustain, η Eταιρεία Γραφικών Τεχνών και Εκτυπώσεων Pressious Arvanitidis, πιστοποιημένο μέλος στη χώρα μας τoυ FSC (Forest Stewardship Council) από το 2010, σε συνεργασία με το FSC International διοργανώνουν –για πρώτη φορά στην Ελλάδα– workshop με θέμα «The sustainable printing solution – in other words FSC certified material».

Εισηγητής θα είναι ο κ. Φέλιξ Ρομέρο, Regional Director for Europe at FSC International, ο οποίος και θα ενημερώσει τους συμμετέχοντες για τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες τους μπορούν να εφαρμόσουν πρακτικές sustainability στον τομέα της έντυπης επικοινωνίας, όπως και για τα οφέλη που συνεπάγεται η κατά FSC πιστοποίηση του έντυπου υλικού τους. Το Συμβούλιο Διαχείρισης των Δασών (Forest Stewardship Council) ιδρύθηκε το 1993 και είναι διεθνής μη κυβερνητικός οργανισμός. Είναι ο πλέον αξιόπιστος φορέας σε θέματα ορθολογικής διαχείρισης δασών, με σκοπό την υποστήριξη των δασών του πλανήτη. Η αποστολή του είναι να διασφαλίζει το ότι η διαχείριση των δασών πραγματοποιείται με υπεύθυνο και ορθό τρόπο, να προστατεύει τους φυσικούς βιότοπους και να σέβεται τα δικαιώματα των τοπικών κοινοτήτων. Για την επίτευξη του σκοπού του εφαρμόζει τη λεγόμενη «FSC αλυσίδα επιτήρησης». Πρόκειται για τον έλεγχο ολόκληρης της διαδικασίας εκμετάλλευσης δασικών προϊόντων, η οποία ξεκινά από την επαλήθευση της πηγής από την οποία προέρχεται ένα προϊόν ξυλείας στο πλαίσιο της αλυσίδας εφοδιασμού και ολοκληρώνεται με την παραγωγή του εκάστοτε τελικού προϊόντος. Ολοι οι εμπλεκόμενοι στην αλυσίδα αυτή ελέγχονται και πιστοποιούνται, ενώ το τελικά παραγόμενο προϊόν φέρει τη σήμανση FSC μόνο μετά την ανεξάρτητη επαλήθευση αυτής της διαδικασίας. Για τα προϊόντα χαρτιού, η επιτήρηση περιλαμβάνει την επιθεώρηση και τον έλεγχο του εδάφους προέλευσης της ξυλείας και του ξυλοπολτού, όπως και την παρακολούθησή τους σε όλα τα στάδια της διαδικασίας παραγωγής: από τη χαρτοβιομηχανία ώς την εκτύπωση και τη διανομή από μια εταιρεία εκτυπώσεων πιστοποιημένη κατά FSC.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή