Σύντομα (13/9/14)

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δημόσια πρόταση της Motor Oil

Ολοκληρώθηκε η δημόσια πρόταση της Motor Oil προς τη θυγατρική της Cyclon Ελλάς. H μητρική εταιρεία του ομίλου Βαρδή Βαρδινογιάννη απέκτησε 24.640.078 μετοχές της Cyclon, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 92,41% της Cyclon Ελλάς. Η επιτυχής ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης θα επιτρέψει στη Motor Oil να αιτηθεί τη διαγραφή των μετοχών της Cyclon Ελλάς από το χρηματιστήριο, μετά και την απόκτηση του υπολοίπου μετοχών μέχρι το 100% του μετοχικού κεφαλαίου μέσω της διαδικασίας του squezze out.

Jumbo

Αύξηση των πωλήσεων άνω του 10% εμφάνισε ο όμιλος Jumbo το πρώτο δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου για την τρέχουσα οικονομική χρήση 2014-2015 που ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου 2015. Σύμφωνα με τους οικονομικούς στόχους που έχει θέσει η διοίκηση για τη νέα οικονομική περίοδο, είναι η αύξηση των πωλήσεων του ομίλου να κυμανθεί μεταξύ 4% και 6%. Παράλληλα ο όμιλος Jumbo προανήγγειλε το άνοιγμα έξι νέων καταστημάτων. Πιο συγκεκριμένα, ξεκίνησε τη λειτουργία ενός νέου ιδιόκτητου καταστήματος στον Ιασμο (9.000 τ.μ.), ενώ καταγράφει θετική ανταπόκριση των καταναλωτών στην επανεκκίνηση του πλήρως ανακαινισμένου καταστήματος στον Πειραιά.

Ελληνικά Καλώδια

Παρουσία του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και του υπουργού Εργασίας υπογράφηκε σήμερα η σύμβαση μεταξύ του ΑΔΜΗΕ και της αναδόχου εταιρείας Ελληνικά Καλώδια που αφορά τις υπόγειες και υποβρύχιες καλωδιακές διασυνδέσεις 150 kV Σύρου – Τήνου, Σύρου – Μυκόνου, Σύρου – Πάρου και τους τερματισμούς καλωδίων 150 kV στην Τήνο. Tα υψηλής τεχνολογίας και προστιθέμενης αξίας καλώδια παράγονται από τον όμιλο Ελληνικά Καλώδια στις εγκαταστάσεις της θυγατρικής εταιρείας Fulgor στην Κόρινθο. Εχοντας ολοκληρώσει επενδύσεις ύψους 55 εκατ. ευρώ, η Fulgor διαθέτει εγκαταστάσεις και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας για την παραγωγή των εξειδικευμένων αυτών προϊόντων.

ΕΥΔΑΠ

Η ΕΥΔΑΠ αποφάσισε να ενισχύσει οικονομικά τη σύνδεση ακινήτων του Θριασίου Πεδίου στο κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης. Σκοπός της εταιρείας είναι να συνδεθούν όσο το δυνατόν περισσότερα ακίνητα με τον κεντρικό αγωγό ώστε τα λύματα να οδηγούνται πλέον στο υπερσύγχρονο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Θριασίου, αφήνοντας οριστικά στο παρελθόν το παρωχημένο σύστημα, που τόσο πολύ στοιχίζει στη δημόσια υγεία, το περιβάλλον αλλά και την οικονομία. Η εισηγμένη αποφάσισε να ενισχύσει με το ποσό των 1.500 ευρώ συν ΦΠΑ όσους υποβάλλουν αίτημα σύνδεσης στα αρμόδια γραφεία της έως τις 31/12/2014. Το ποσό αυτό θα αποπληρωθεί σε διάστημα 5 ετών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή