4,3 δισ. κάρτες της China Union Pay κάνει αποδεκτές στο δίκτυό της η Alpha Bank

4,3 δισ. κάρτες της China Union Pay κάνει αποδεκτές στο δίκτυό της η Alpha Bank

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρώτη συναλλαγή που πραγματοποίησε πριν από λίγες ημέρες Κινέζος τουρίστας κατά την πιλοτική δοκιμή αποδοχής των καρτών από τα σημεία συναλλαγών της Alpha Bank ήταν της τάξης των 8.000 ευρώ.

Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε σε κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας και είναι ενδεικτική της σημασίας που έχει η προσαρμογή των ελληνικών τραπεζικών συστημάτων, ώστε να αποδέχονται τις κάρτες του μεγαλύτερου συστήματος πληρωμών στον κόσμο. Πρόκειται για την China Union Pay, που διαχειρίζεται 4,3 δισ. κάρτες -πιστωτικές ή χρεωστικές- ενώ η αξία των συναλλαγών προσεγγίζει τα 5 τρισ. δολάρια.

Η Alpha Bank αποτελεί την πρώτη ελληνική τράπεζα που προσάρμοσε τα συστήματά της, ώστε να αποδέχονται τις κάρτες της China Union Pay, επιτρέποντας τη διενέργεια συναλλαγών τόσο μέσω των 1.200 ATM’s όσο και στο δίκτυο των 55.000 τερματικών POS που έχει εγκατεστημένα η τράπεζα σε αντίστοιχο αριθμό συνεργαζόμενων επιχειρήσεων. Με την αποδοχή των καρτών UnionPay, δίδεται η δυνατότητα στις συνεργαζόμενες με την Alpha Bank επιχειρήσεις της ελληνικής αγοράς να διευρύνουν τον κύκλο εργασιών και την πελατειακή τους βάση.

Κατά τη χθεσινή υπογραφή της συμφωνίας, στην οποία παραβρέθηκε το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας, ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank κ. Δημήτρης Μαντζούνης και ο εντεταλμένος γενικός διευθυντής Καταναλωτικής Πίστεως κ. Λεωνίδας Κασούμης, αναφέρθηκαν στη σημασία της πρωτοβουλίας, που αναμένεται να έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή έως τα τέλη του χρόνου. Να σημειωθεί ότι σε ανάλογη προετοιμασία βρίσκονται και οι υπόλοιπες τράπεζες, διαπιστώνοντας το κενό που υπήρχε στην ελληνική τραπεζική αγορά και τις προοπτικές από την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Κίνα. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Τουρισμού, ο ρυθμός αύξησης των Κινέζων τουριστών έφτασε το 132% μεταξύ 2012 και 2013, ενώ οι εκτιμήσεις για τις φετινές αφίξεις ανεβάζουν τον αριθμό των Κινέζων επισκεπτών στις 100.000, καθώς μεγάλος αριθμός καταφθάνει από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Εκτός από τον αυξανόμενο αριθμό, εξίσου σημαντικό είναι το επίπεδο της κατανάλωσης των Κινέζων τουριστών, καθώς αποτελούν επισκέπτες υψηλού βιοτικού επιπέδου, που δαπανούν υψηλά ποσά τόσο για τη διαμονή τους όσο και για την αγορά πολυτελών καταναλωτικών αγαθών. Σε πρόσφατη έρευνα που επικαλείται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, το 68% των ερωτηθέντων Κινέζων που κάνουν ταξίδια στο εξωτερικό δήλωσε ότι ξοδεύει από 21% – 50% του συνολικού προϋπολογισμού τους σε αγορές. Παράλληλα, μελέτη της TUI αναφέρει ότι το 2015 οι Κινέζοι μπορεί να αγοράζουν 1 στα 5 προϊόντα πολυτελείας στον κόσμο.

Κατά τη χθεσινή υπογραφή της συμφωνίας, ο επικεφαλής του Τμήματος Ανάπτυξης Εργασιών της Union Pay International κ. Λάρι Γουάνγκ επέμεινε στις προοπτικές της συνεργασίας με την Alpha Bank, που αποτελεί τον μεγαλύτερο εκδότη καρτών στην Ελλάδα, κάνοντας λόγο για το πρώτο βήμα μιας ευρύτερης συνεργασίας, που θα επεκταθεί σταδιακά στην έκδοση καρτών, τις online και τις ανέπαφες συναλλαγές, τις πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου κ.ά.

Αντίστοιχα στις εκτιμήσεις για το αυξανόμενο ρεύμα τουριστών από την Κίνα μετά και την απευθείας σύνδεση Αθήνας-Σαγκάης, που αναμένεται τον Ιούνιο του 2015, αναφέρθηκε ο οικονομικός και εμπορικός σύμβουλος της κινεζικής πρεσβείας στην Ελλάδα κ. Σουν Λιγουέι, ο οποίος επέμεινε και στις δυνατότητες περαιτέρω επενδύσεων στη χώρα μας σε τομείς όπως η αγορά κατοικίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή