Σύντομα (16/9/14)

3' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποζημιώσεις 163,6 εκατ. από Interamerican το 8μηνο

Σε αποτελεσματικότερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, ιδιαίτερα στους κλάδους αυτοκινήτου και υγείας, οδηγούν η αυτοματοποίηση στις διαδικασίες και οι τεχνολογικές εφαρμογές στην εκτίμηση και διαχείριση των ζημιών, που έχει εφαρμόσει η Interamerican. Η εταιρεία έχει καταβάλει σε αποζημιώσεις κατά το πρώτο οκτάμηνο του έτους το ποσό των 163,6 εκατ. ευρώ (έναντι 185 εκατ. ευρώ πέρυσι), καλύπτοντας 199.123 περιπτώσεις. Συγκεκριμένα, η εταιρεία κατά το διάστημα Ιανουαρίου–Αυγούστου κατέβαλε στον κλάδο ζωής 70,1 εκατ. ευρώ σε 18.273 περιπτώσεις, ενώ για ατομικά συμβόλαια υγείας αποζημίωσε με 37,3 εκατ. 107.208 περιπτώσεις. Στους κλάδους γενικών ασφαλίσεων, οι αποζημιώσεις αυτοκινήτου κατέχουν το μεγαλύτερο μερίδιο (40,5 εκατ.) στο σύνολο των καταβολών που έφθασαν στα 48 εκατ. σε 36.537 περιπτώσεις. Στις ομαδικές ασφαλίσεις πληρώθηκαν αποζημιώσεις για συμβόλαια ζωής και ζημιών, Medisystem και συνταξιοδοτικά, συνολικά 8,2 εκατ. ευρώ σε 37.105 περιπτώσεις.

Επένδυση 20 εκατ. της Wind στην αλυσίδα καταστημάτων

Στην αλλαγή εικόνας των καταστημάτων της προχωρεί η Wind Hellas. Η εταιρεία κάνει λόγο για νέου τύπου καταστήματα, που έρχονται να αντιμετωπίσουν καλύτερα τις σύγχρονες ανάγκες των πελατών της επιχείρησης. Η ανακατασκευή των καταστημάτων θα γίνει σταδιακά και θα κοστίσει περίπου 20 εκατ. ευρώ. Ο σχεδιασμός προβλέπει τη λειτουργία 12 ανανεωμένων καταστημάτων Wind σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις, ενώ ώς το τέλος του 2014 θα λειτουργήσουν συνολικά 40 νέα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Η αρχιτεκτονική των νέων καταστημάτων φέρει την υπογραφή του μεγαλύτερου διεθνούς γραφείου εξειδίκευσης στον σχεδιασμό καταστημάτων, της Allen International. «Δημιουργήσαμε ένα τελείως νέο μοντέλο καταστήματος που δεν είναι απλώς σημείο πώλησης, είναι ένας χώρος για να εξοικειωθεί ακόμη περισσότερο ο Ελληνας με τις τεχνολογίες της επικοινωνίας, ώστε να κάνει καλύτερη την καθημερινότητά του», σχολίασε ο κ. Κώστας Τσαγκανός, γενικός εμπορικός διευθυντής της Wind Hellas. «Με τα νέα μας καταστήματα», πρόσθεσε, «στην ουσία ξανασυστήνουμε τη Wind στη λιανική αγορά».

Τη στρατηγική τους συνεργασία για την προώθηση από κοινού στην ελληνική αγορά δύο καινοτόμων φαρμακευτικών προϊόντων για τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) ανακοίνωσαν η Novartis και η ελληνική Pharmathen. Μάλιστα, η Pharmathen θα αυξήσει σημαντικά το ανθρώπινο δυναμικό της, μέσα από τη δημιουργία 50 νέων θέσεων εργασίας. «Η Novartis έχει μακρά παράδοση στη σύναψη συνεργασιών με σημαντικές ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες, οι οποίες έχουν να επιδείξουν συμπληρωματικά οφέλη», επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της Novartis Hellas κ. Κ. Φρουζής. «Διευρύνουμε τις ήδη ισχυρές βάσεις που διαθέτουμε ως μία ελληνική και ταυτόχρονα πολυεθνική εταιρεία», δήλωσε ο επικεφαλής της Pharmathen κ. Β. Κάτσος.

Η Elbisco στηρίζει τις πολύτεκνες οικογένειες

Τις πολύτεκνες οικογένειες στηρίζει η Elbisco και τη φετινή σχολική χρονιά, αναπτύσσοντας σταθερή συνεργασία με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ) και την Ενωση Πολυτέκνων Αθηνών (ΕΠΑ). Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, συμμετείχαν περίπου 500 παιδιά που πάνε φέτος στην Α΄ Δημοτικού. Η Elbisco πρόσφερε στα παιδιά και τις οικογένειές τους τα προϊόντα της που είναι απαραίτητα για το σχολικό κολατσιό. «Η παράδοση και τα προϊόντα της Elbisco είναι συνυφασμένα με την καθημερινότητα», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος κ. Ραμαντάνης.

Νέος γενικός επιχειρησιακός διευθυντής στην Axia Ventures

Στη θέση του γενικού επιχειρησιακού διευθυντή ομίλου (Chief Operating Officer, COO) της Axia Ventures Group τοποθετήθηκε ο κ. Δημήτρης Τζελέπης. Ο τελευταίος ήταν επί έντεκα χρόνια διευθυντής επενδυτικών σχέσεων ομίλου (Group Investor Relations Officer) στον όμιλο ΟΤΕ, καλύπτοντας μετοχικούς και ομολογιακούς επενδυτές. Διετέλεσε επίσης μέλος των διοικητικών συμβουλίων των εταιρειών Cosmote Romania, Hellas Sat, Hellas Sat Consortium Ltd και OTE Estate. Στο παρελθόν, ο κ. Τζελέπης είχε εργαστεί ως υπεύθυνος επενδυτικών σχέσεων της Alpha Bank, ενώ προ του 2000 εργάστηκε ως private banker, αρχικά στη Merrill Lynch και στη συνέχεια στην ΕΤΕΒΑ του ομίλου Εθνικής Τράπεζας. Ο κ. Τζελέπης ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία στο τμήμα οικονομικού της Procter & Gamble. Είναι κάτοχος Master of Business Administration (MBA) in Finance από το Cass Business School του Λονδίνου. Επίσης είναι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Ελληνικής Ενωσης Εισηγμένων Εταιρειών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή