Παρατείνεται έως το τέλος του 2014 η προθεσμία για τις συγχωνεύσεις συνεταιριστικών οργανώσεων

Παρατείνεται έως το τέλος του 2014 η προθεσμία για τις συγχωνεύσεις συνεταιριστικών οργανώσεων

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι το τέλος του 2014 παρατείνεται η προθεσμία που είχε δοθεί στις συνεταιριστικές οργανώσεις ώστε να ολοκληρώσουν τη διαδικασία συγχώνευσης-μετατροπής τους, με τροπολογία που ψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή.

Η τροπολογία ήταν βουλευτική, είχε κατατεθεί από τους βουλευτές Ευστάθιο Κωνσταντινίδη και Παναγιώτη Ρήγα και ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης δέχθηκε να τεθεί προς ψήφιση στο νομοσχέδιο για την KAVALA OIL.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, «κρίνεται αναγκαίο να δοθεί τελευταία παράταση για τις συνεταιριστικές οργανώσεις, οι οποίες λόγω των δικαστικών κυρίως διακοπών, αλλά και των εργασιών του θέρους δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία συγχώνευσης μετατροπής τους, ώστε να την ολοκληρώσουν έως 31.12.2014».

Η διάταξη που ψηφίστηκε ορίζει ότι «όσες ΕΑΣ, ΚΕΣΕ, ΚΑΣΟ ΚΑΙ ΣΕ έχουν λάβει απόφαση για συγχώνευση-μετατροπή τους και βρίσκονται στη διαδικασία αυτή, οφείλουν να την ολοκληρώσουν μέχρι 31.12.2014, παρατεινομένης της θητείας των οργάνων διοικήσεως τους μέχρι την ημερομηνία αυτή. Οι διατάξεις των άρθρων 26,27,28,29,30,31 και 32 του ν. 2810/2000, πλην της παραγράφου 6 του άρθρου 26 του νόμου αυτού, ισχύουν από την κατάργησή τους και καταργούνται οριστικά στις 31.12.2014».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή