Εθνική: Δεν έχει αποφασιστεί διαδικασία και χρόνος πώλησης της Finansbank

Εθνική: Δεν έχει αποφασιστεί διαδικασία και χρόνος πώλησης της Finansbank

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Εθνική Τράπεζα δεν έχει ακόμη αποφασίσει τον τρόπο, τη διαδικασία και τον χρόνο πώλησης της θυγατρικής της στην Τουρκία Finansbank, σημειώνουν κύκλοι της τράπεζας, σχολιάζοντας χθεσινό δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, που έκανε λόγο για πρόσληψη τριών διεθνών οίκων ως συμβούλων στη διαδικασία πώλησης.

Οι ίδιες πηγές δεν επιβεβαιώνουν την πρόσληψη των συμβούλων πώλησης που αναφέρει το δημοσίευμα του διεθνούς πρακτορείου και παραπέμπουν στην πρόθεση της τράπεζας, όπως αυτή έχει αποτυπωθεί στο σχέδιο αναδιάρθρωσης του ομίλου, για μείωση του ποσοστού συμμετοχής στη Finansbank έως και του ποσοστού του 40% και με ορίζοντα το 2016. Ο όμιλος έχει γνωστοποιήσει την πρόθεσή του η μείωση του ποσοστού να γίνει σε δύο στάδια, ενώ σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με αναλυτές άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η διαδικασία να γίνει μέσω αύξησης κεφαλαίου, πώλησης μετοχών σε στρατηγικό επενδυτή ή με συνδυασμό των δύο αυτών επιλογών. Οι τελικές αποφάσεις συνδέονται με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των στρες τεστ που πραγματοποιεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που θα οριστικοποιήσουν τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών και τα οποία θα ανακοινωθούν στις 26 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, η Εθνική Τράπεζα προσέλαβε ως συμβούλους τράπεζες, μεταξύ των οποίων η Goldman Sachs, η Morgan Stanley και η Bank Of America, για την πώληση ποσοστού έως 40% της Finansbank. Οπως αναφέρει το Bloomberg, που επικαλείται ανώνυμες δηλώσεις δύο προσώπων, η τράπεζα θα μπορούσε να προχωρήσει στην πώληση ποσοστού της τουρκικής θυγατρικής μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Παράλληλα επικαλείται δηλώσεις της αναπληρώτριας CEO της Εθνικής Τράπεζας κ. Π. Χατζησωτηρίου τον προηγούμενο μήνα, η οποία είχε δηλώσει πως η τράπεζα θα προχωρήσει στην πώληση ποσοστού της Finansbank έως το τέλος του 2015, αναφέρει το Bloomberg. Η πώληση αυτού του ποσοστού θα μπορούσε να αποτιμηθεί στο 1,5 δισ. δολάρια, με βάση την τρέχουσα αξία της τουρκικής θυγατρικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή