Σύντομα (19/9/14)

2' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρχίζει η χρηματοδότηση από το ICT4growth

Ολοκληρώθηκε η ένταξη 93 επενδυτικών σχεδίων στη δράση ICT4growth της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε. με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικής καινοτομίας στον τομέα της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών (ΤΠΕ). Η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 41,4 εκατ. ευρώ και εντός των προσεχών ημερών θα ξεκινήσει η καταβολή στους δικαιούχους των προβλεπόμενων προκαταβολών. Παράλληλα, μετά την εξοικονόμηση πρόσθετων πόρων, προωθούνται για συμβασιοποίηση και τελική ένταξη 58 επιπλέον επενδυτικά σχέδια συνολικής δημόσιας δαπάνης 22 εκατ. ευρώ για τα οποία έχουν ήδη κληθεί οι δικαιούχοι να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Το ICT4growth αποτελεί δράση αιχμής για την ΚτΠ Α.Ε. με στόχο την ενίσχυση, με πόρους του ΕΣΠΑ, της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που αντιμετωπίζει η χώρα. Η υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 31/10/2015.

ΟΑΕΕ: Εως 30 Σεπτεμβρίου η καταβολή των εισφορών

Λήγει την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου η προθεσμία καταβολής εισφορών από τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ για το τέταρτο δίμηνο του έτους. Σύμφωνα με τη διοίκηση του Οργανισμού, την ίδια μέρα θα πρέπει να καταβληθεί και η μηνιαία δόση των ρυθμίσεων ληξιπρόθεσμων οφειλών, όπως ορίζεται στο Ν.4152/2013, μέσω πάγιας εντολής, καθώς και τυχόν ανεξόφλητη δόση της 31/08/2014, προσαυξημένη κατά 15%. Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι οι ασφαλισμένοι που καταβάλλουν εισφορές ή δόσεις με πάγια εντολή θα πρέπει να συνεννοηθούν με την τράπεζα επιλογής τους σχετικά με το ανώτατο όριο εκτέλεσης της πάγιας εντολής έτσι ώστε να επαρκεί για την πραγματοποίηση της πληρωμής, αλλά και την ακριβή ώρα εκτέλεσης των παγίων εντολών ώστε να πιστώσουν έγκαιρα τους λογαριασμούς τους. Για την προστασία των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, το Ταμείο προτείνει την ύπαρξη επαρκούς υπολοίπου από την προηγούμενη μέρα.

Προωθητική ενέργεια η οποία θα διαρκέσει έως τις 2 Νοεμβρίου ξεκινάει η «Μαρινόπουλος Α.Ε.». Για έξι ολόκληρες εβδομάδες, από τις 19 Σεπτεμβρίου έως και 2 Νοεμβρίου, σε όλα τα καταστήματα Carrefour Μαρινόπουλος, Carrefour Express και Carrefour σε όλη την Ελλάδα, οι καταναλωτές θα μπορούν να βρίσκουν πάνω από 100 προσφορές σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης και όχι μόνον. Ακριβώς για τον λόγο αυτό η προωθητική ενέργεια φέρει τον τίτλο «100άρι στον Μαρινόπουλο». «Η νέα μεγάλη εμπορική ενέργεια της εταιρείας επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά τη δέσμευση της μεγαλύτερης λιανεμπορικής αλυσίδας στη χώρα, για έμπρακτη και ουσιαστική στήριξη του ελληνικού νοικοκυριού», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η «Μαρινόπουλος Α.Ε.».

Συνέδριο πωλήσεων εν πλω

To διεθνές συνέδριο πωλήσεων του Insight Vacations, ενός από τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς οργανισμούς στην Ανατολική Μεσόγειο, μέλος του The Travel Corporation που δραστηριοποιείται σε 60 χώρες, φιλοξένησε εν πλω η Louis Cruises. Η έναρξη των εργασιών του ετήσιου συνεδρίου τους έγινε σε αθηναϊκό ξενοδοχείο. Συμμετείχαν 72 στελέχη από περιοχές όπως Αμερική, Καναδά, Αυστραλία, Νότια Αφρική, Μέση Ανατολή, Βρετανία και Νέα Ζηλανδία. Οι εργασίες του συνεδρίου συνεχίσθηκαν στο κρουαζιερόπλοιο Louis Cristal. Στην 3ήμερη κρουαζιέρα οργανώθηκαν συναντήσεις εργασίας για τις πωλήσεις ενόψει της σεζόν του 2015.

Νέα εταιρεία στον τομέα ψηφιακής χαρτογράφησης

Την ίδρυση της εταιρείας Smart-Islands EEIG με έδρα το Τρέντο της Ιταλίας ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή κοινοπραξία Smart-Islands. Ιδρυτικά μέλη της νέας εταιρείας είναι οι Epsilon International A.E., Fondazione Graphitech, Epsilon Italia srl, GISIG και Hellenic Small Islands. Πρόεδρος της εταιρείας ορίστηκε ο Ιταλός Ραφαέλε ντε Αμίτσι και αντιπρόεδρος ο Μάρκος Μποναζούντας, τεχνικός διευθυντής της Epsilon International. H εταιρεία θα δραστηριοποιηθεί στην ανάπτυξη εφαρμογών GIS, 3D-virtual reality, video analytics, 3D-digitization tech για μουσεία, sites αρχαιολογικών χώρων κ.ά. Οι εφαρμογές Smart Islands εστιάζουν στην πληροφόρηση πραγματικού χρόνου για την τουριστική βιομηχανία, αναδεικνύοντας όλες τις δυνατές διαθέσιμες πληροφορίες σε ένα τρισδιάστατο υπόβαθρο. Αναπτύχθηκαν από το ευρωπαϊκό έργο «Smart-Islands» και είναι διαθέσιμες για iPad και Android tablets, ενώ προσφέρονται και ως web εφαρμογές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή