Κούρσα για δύο το ιπποδρομιακό στοίχημα

Κούρσα για δύο το ιπποδρομιακό στοίχημα

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο προσφορές υποβλήθηκαν για την αποκρατικοποίηση της άδειας του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος. Διεκδικητές είναι οι άλλοτε συνεργάτες, ΟΠΑΠ και Intralot, η σύγκρουση των οποίων λαμβάνει άλλη διάσταση.

Οπως ανακοίνωσε χθες το ΤΑΙΠΕΔ, προσφορές υπέβαλαν η ένωση προσώπων Intralot (SPV No. 1) Ltd-Intralot (SPV No. 2) Ltd και η OPAP Investment Ltd. Το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα αποφασίσει στην επόμενη συνεδρίαση που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014 σχετικά με την εγκυρότητα των προσφορών. Στη συνέχεια θα προβεί στην αποσφράγιση των φακέλων των οικονομικών προσφορών. Η πλευρά ΟΠΑΠ θεωρείται απίθανο να έχει υποβάλει μία προσφορά με τίμημα κάτω των 40 εκατ. ευρώ, δεδομένου ότι ο οργανισμός έχει δεσμευθεί δημόσια ότι η προσφορά θα είναι υψηλότερη από το συγκεκριμένο όριο. Ωστόσο, έχει σημασία να φανούν οι όροι και οι προϋποθέσεις με τις οποίες παρέχεται από την πλευρά του ΟΠΑΠ το συγκεκριμένο τίμημα. Επίσης, σύμφωνα με στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, στην προσφορά του δεν συμμετέχει η GFP, η οποία όμως εικάζεται ότι θα εισέλθει συμμέτοχος σε δεύτερο χρόνο. Τέλος, πηγές κοντά στο ΤΑΙΠΕΔ αναφέρουν ότι η πρόταση του ΟΠΑΠ περιλαμβάνει και το σενάριο της διεξαγωγής ελληνικών ιπποδρομιών. Από την άλλη πλευρά, η Intralot βρίσκεται στην ιδιαίτερα «άχαρη» θέση να βελτιώσει το τίμημά που είχε υποβάλει για την άδεια του ιπποδρόμου σχεδόν δύο μήνες πριν και το οποίο χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερα πενιχρό. Παράγοντες της αγοράς δεν αποκλείουν η εταιρεία με κάποιον τρόπο να ζητήσει τον συμψηφισμό των οφειλών του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ) προς αυτή, έτσι ώστε το τίμημα να διευρυνθεί ουσιαστικά. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία έχει προσφύγει στα ελληνικά δικαστήρια διεκδικώντας ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΟΔΙΕ ύψους 25 εκατ. ευρώ. Η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε την περασμένη Πέμπτη και η Intralot δικαιώθηκε εν μέρει, αλλά η πλευρά του ΟΔΙΕ κατάφερε να αναστείλει για μερικές εβδομάδες τον πλειστηριασμό του ακινήτου. Η διοίκηση του ΟΔΙΕ επικαλέστηκε την ύπαρξη αρχαιοτήτων στις εγκαταστάσεις της, με στόχο να μπλοκάρει τη διαδικασία.

Ολα τα παραπάνω καταδεικνύουν ότι η αποκρατικοποίηση του ΟΔΙΕ θα έχει πολλά επεισόδια. Και μπορεί το θέμα της άδειας του ιπποδρομιακού στοιχηματισμού να καταλήξει άμεσα κάπου, οι ελληνικές ιπποδρομίες όμως θα έχουν πολλά επεισόδια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η σύγκρουση των άλλοτε εταίρων ΟΠΑΠ και Intralot συνεχίζεται, παρόλο που και οι δύο εμφανίζονται ώς έναν βαθμό αλληλοεξαρτώμενοι. Ο πρώτος πλεονεκτεί σε οικονομική ισχύ και σε δίκτυο πωλήσεων, ενώ ο δεύτερος πλεονεκτεί στο ότι έχει εγείρει νομικές αξιώσεις από τον ΟΔΙΕ. Αυτό κρατά «αιχμάλωτες» τις ελληνικές ιπποδρομίες στην περίπτωση που ο ΟΠΑΠ επιδιώξει τη διεξαγωγή τους. Αντίστροφα, η διεξαγωγή του ιπποδρομιακού στοιχήματος περνά από τα πρακτορεία του ΟΔΙΕ, δηλαδή του ΟΠΑΠ, κι επομένως, ακόμη και αν παρ’ ελπίδα η Intralot λάβει την άδεια του ιπποδρομιακού στοιχήματος, θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο να προσφέρει το παιχνίδι στην αγορά, μέχρι η ίδια να στήσει το δικό της δίκτυο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή