Σύντομα (20/9/14)

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εως 30 Σεπτεμβρίου η εθελούσια στην Alpha Bank

Ξεκίνησε στις 15 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Alpha Bank. Οπως αναφέρει η τράπεζα, δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι εργαζόμενοι οι οποίοι απασχολούνται με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, καθώς και οι έχοντες σχέση έμμισθης εντολής. Από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα εξαιρούνται ρητώς οι εργαζόμενοι με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου.

Τράπεζα Κύπρου

Η Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε ότι έχει ολοκληρώσει την πώληση περιουσιακών στοιχείων που σχετίζονται με τη Societatea Companiilor Hoteliere Grand S.R.L. (GHES), εταιρεία περιορισμένης ευθύνης που συστάθηκε στη Ρουμανία και ιδιοκτήτριας του JW Marriot Bucharest Grand Hotel, στη Strabag S.E. που συστάθηκε στην Αυστρία. Το τίμημα της πώλησης ανέρχεται σε 95 εκατ. ευρώ και τα έσοδα από την πώληση θα ενισχύουν τη ρευστότητα της τράπεζας. Η λογιστική ζημία από την πώληση ανέρχεται σε 1 εκατ. ευρώ, αλλά προκύπτει θετική επίπτωση ύψους περίπου 7 εκατ. ευρώ στην κεφαλαιακή βάση του συγκροτήματος, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη μείωση στα σταθμισμένα περιουσιακά στοιχεία.

ΜΕΤΚΑ

Η ΜΕΤΚΑ γνωστοποίησε ότι προτίθεται να συμμετέχει στον διαγωνισμό που προκήρυξε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου για την υποβολή δεσμευτικής προσφοράς για τη σύναψη «Σύμβασης παραχώρησης υπηρεσιών για τη συντήρηση και λειτουργία των περιφερειακών αεροδρομίων Ομάδας Α και Ομάδας Β του Ελληνικού Δημοσίου», με ημερομηνία υποβολής την 30.09.2014 ή σε οποιαδήποτε μετ’ αναβολή ημερομηνία.

ΝΕΛ

Διευρύνθηκαν οι ζημιές στο α΄ εξάμηνο για τον όμιλο της ΝΕΛ. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών το α΄ εξάμηνο 2014 ανήλθε στα 17,626 εκατ. ευρώ, έναντι 23,434 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2013, καταγράφοντας μείωση 24,78%, η οποία οφείλεται στη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση. Οι ζημιές μετά από φόρους έφτασαν τα 11,053 εκατ. ευρώ, έναντι επίσης ζημιών 10,355 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2013.

Μπάμπης Βωβός

Για τις 15 Ιανουαρίου 2015 αναβλήθηκε η εξέταση από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών του σχεδίου εξυγίανσης της εισηγμένης «Μπάμπης Βωβός» και της ομόρρυθμης θυγατρικής εταιρείας. Οι μεγαλύτεροι πιστωτές της εταιρείας έχουν συμφωνήσει στο σχέδιο εξυγίανσης. Με βάση το σχέδιο, εκτός από το ημιτελές εμπορικό κέντρο του Βοτανικού, το οποίο μεταβιβάζεται στους βασικούς πιστωτές, την Alpha και την Πειραιώς, έναντι διαγραφής χρεών ύψους 120 εκατ. ευρώ, θα μεταβιβαστούν στις τράπεζες η έκταση-φιλέτο στο Σούνιο, έναντι 10 εκατ. ευρώ, και το συγκρότημα κατοικιών στη Νέα Ερυθραία, έναντι 8,84 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή