Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΕΗ

Νέο δάνειο 180 εκατ.

Αυξημένη εμπορευσιμότητα παρουσίασε η μετοχή της ΔΕΗ την προτελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Περισσότερες από 1 εκατομμύριο μετοχές της επιχείρησης μεταβιβάστηκαν στη διάρκεια των συναλλαγών, ενώ η μετοχή υποχώρησε 6,67% στις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις. Η ΔΕΗ και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων υπέγραψαν τη δεύτερη δανειακή σύμβαση χρηματοδότησης ύψους 180 εκατ. ευρώ. Η πρώτη δανειακή σύμβαση ύψους 235 εκατ. ευρώ είχε υπογραφεί τον Μάρτιο του 2014.

Λούλης

Αλευρόμυλος στην Ινδία

Eβδομαδιαία κέρδη 6,82% σημείωσε η μετοχή της αλευροβιομηχανίας Λούλη, με τον τίτλο να φθάνει τα 2,660 ευρώ. Η εταιρεία, σε συνεργασία με την Chipita, προχώρησε τον περασμένο Ιούλιο στη σύσταση επιχείρησης που θα προχωρήσει στην ίδρυση εταιρείας αλευρόμυλου στην Ινδία. Εντός της Ελλάδας, η εταιρεία συνέχισε να επενδύει και έτσι τον Ιούνιο ολοκληρώθηκε η κατασκευή γραμμής αποφλοίωσης δίκοκου σιταριού, μία από τις πιο παλιές ποικιλίες σιταριού που καλλιεργείτο τόσο στην Ελλάδα όσο και στον ευρύτερο ευρωπαϊκό χώρο.

Πλαστικά Θράκης

Ανοδος τζίρου

Ρευστοποιήσεις εκδηλώθηκαν για τη μετοχή των Πλαστικών Θράκης, με αποτέλεσμα ο τίτλος να υποχωρήσει 7,28% σε εβδομαδιαία βάση. Στις 30 Ιουνίου 2014 ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός του ομίλου ανήλθε σε 40,4 εκατ. ευρώ και ο δείκτης καθαρός τραπεζικός δανεισμός προς ίδια κεφάλαια διαμορφώθηκε σε 0,4. Αναφορικά με την πορεία των αποτελεσμάτων του ομίλου για το β΄ εξάμηνο του 2014, ο κύκλος εργασιών και τα λειτουργικά κέρδη ακολουθούν την ανοδική τάση των δύο προηγούμενων τριμήνων σε σχέση με τα αντίστοιχα τρίμηνα του 2013.

Folli Follie

Επέκταση συνεργασίας

Eνισχύθηκε η μετοχή της Folli Follie Group αυτή την εβδομάδα, καταγράφοντας συνολικά κέρδη 5,05%. H Folli Follie Group επεκτείνει τη συνεργασία της με τον ελβετικό οίκο Dufry, τοποθετώντας ελληνικά γκουρμέ προϊόντα στο παγκόσμιο δίκτυο του ελβετικού οίκου, που εξαπλώνεται σε δεκάδες χώρες στην ευρωπαϊκή και αμερικανική ήπειρο. Αυτήν τη χρονική στιγμή ο ελληνικός όμιλος κατέχει ποσοστό 4,3% του ελβετικού οίκου μετά τη συμμετοχή του με 9 εκατομμύρια ευρώ στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Dufry.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή