Genesis Pharma: Στηρίζει τη σύνδεση εταιρειών-πανεπιστημίων

Genesis Pharma: Στηρίζει τη σύνδεση εταιρειών-πανεπιστημίων

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η σύνδεση του ανεπιστημίου μας με την κοινωνία και τον επιχειρηματικό κόσμο αποτελεί έναν από τους στρατηγικούς πυλώνες μας», επισήμανε ο καθηγητής κ. Γεώργιος Αυλωνίτης, διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών και αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών, κατά την τελετή της απονομής –για πρώτη φορά– του Βραβείου Αρίστης Επίδοσης του μεταπτυχιακού προγράμματος του τμήματος Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας σε τρεις μεταπτυχιακούς φοιτητές που αρίστευσαν την ακαδημαϊκή χρονιά 2013-2014.

Ως συν-θεμελιωτής του «πυλώνα» αυτού –αλλά και του νέου θεσμού του Βραβείου– συνδέθηκε έμπρακτα και ουσιαστικά η ελληνική φαρμακευτική εταιρεία Genesis Pharma, με την απονομή χρηματικών επαίνων στους τρεις αυτούς αριστούχους. «Οφείλουμε να στηρίξουμε τους νέους ανθρώπους και να τους εμπνεύσουμε, ώστε να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους και να καλλιεργήσουν τις δυνατότητές τους, γιατί η νέα γενιά σήμερα έχει ταλέντο, δεξιότητες και όρεξη για νέα πράγματα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Ευριπίδης. Και εξήγησε ότι ο λόγος για τον οποίο –στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς που πραγματοποιεί η εταιρεία– επενδύει συστηματικά σε δράσεις στήριξης και ενίσχυσης των νέων, με κεντρικό άξονα την εκπαίδευση, είναι επειδή «πιστεύουμε ακριβώς σε αυτήν τη δύναμή τους να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον μέσα από τη γνώση».

Από την αρχή του έτους, στην Genesis Pharma έχουν αποδοθεί σημαντικές διακρίσεις για την εταιρική κοινωνική υπευθυνότητά της, μεταξύ των οποίων και –για δωδέκατη συνεχή χρονιά– για το εργασιακό περιβάλλον της. Συνολικά, έχει λάβει 18 διακρίσεις από το Great Place to Work Institute, τέσσερα ευρωπαϊκά βραβεία, όπως και δυο ειδικά βραβεία, για την πενταετή και δεκαετή συνεχή παρουσία της στην πρώτη δεκάδα της ελληνικής κατάταξης. Η πολιτική της περιλαμβάνει ολοκληρωμένο πρόγραμμα παροχών και δράσεων, με στόχο την υλική και ηθική επιβράβευση, την αξιοκρατία, την υγεία και ασφάλεια, με ιδιαίτερη έμφαση στην εξέλιξη και εκπαίδευση των εργαζομένων, αλλά και για την υποστήριξη της εργαζόμενης μητέρας και των οικογενειών των εργαζομένων.

«Ακόμη και τα τελευταία χρόνια της κρίσης που αντιμετωπίσαμε ως φαρμακευτική εταιρεία ιδιαίτερες πιέσεις από τις πολιτικές λιτότητας στο φάρμακο, μέσα στους πρώτους στόχους μας ήταν να διατηρήσουμε όλες τις θέσεις εργασίας, αλλά και σχεδόν στο ακέραιο της παροχές μας», αναφέρει σχετικά ο κ. Ευριπίδης, ο οποίος, ως γνωστόν, έλαβε και το Βραβείο Αυτοδημιούργητου Επιχειρηματία από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, στο πλαίσιο των φετινών Βραβείων ΕΒΕΑ. Επιπλέον, η Genesis Pharma ανακηρύχθηκε National Champion και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα βραβεία European Business Awards στην κατηγόρια RSM Entrepreneur of the Year και θα διεκδικήσει τον τίτλο Ruban d’ Honneur που απονέμεται στις 100 κορυφαίες επιχειρήσεις της Ευρώπης. Οι τελικοί νικητές της κάθε κατηγόριας σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα ανακοινωθούν το επόμενο καλοκαίρι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή