Κέρδη προ φόρων 52,4 εκατ. ευρώ για την Εθνική Ασφαλιστική

Κέρδη προ φόρων 52,4 εκατ. ευρώ για την Εθνική Ασφαλιστική

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη σταθερά ανοδική πορεία της Εθνικής Ασφαλιστικής τα τελευταία χρόνια επιβεβαιώνουν τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του έτους. Η συνεχιζόμενη βελτίωση των οικονομικών μεγεθών της εταιρείας είναι το αποτέλεσμα της δυναμικής που αναπτύσσει το παραγωγικό της δίκτυο, της καλής διαχείρισης των λειτουργικών της εξόδων, αλλά και της περαιτέρω ισχυροποίησης της κεφαλαιακής της επάρκειας.

Η εταιρεία έχοντας σταθεροποιηθεί σε κερδοφόρα αποτελέσματα, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, παρουσίασε κέρδη προ φόρων 52,4 εκατ. ευρώ και κινείται εντός του προϋπολογισμού για το 2014. Παράλληλα, βελτιώνει τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας (Solvency I), ο οποίος διαμορφώνεται στο 608% έναντι 288% στο πρώτο εξάμηνο του 2013 και 528% στο τέλος του προηγούμενου έτους. Η εξέλιξη της κερδοφορίας είναι, μεταξύ άλλων, αποτέλεσμα και του συνεχούς ελέγχου του κόστους ζημιών ιδιαίτερα στους γενικούς κλάδους, όπου ο συγκεκριμένος δείκτης ζημιών (Loss Ratio) διαμορφώθηκε στα 40,8% το εξάμηνο 2014 από 44,4% την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει ανακοινώσει την υλοποίηση περιορισμένου προγράμματος εθελουσίας εξόδου που θα αφορά περίπου 40 άτομα. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, επιδιώκει να επιταχύνει τη διαδικασία ανέλιξης του ανθρώπινου δυναμικού της, κινούμενη παράλληλα στο πλαίσιο της συνεχούς εξοικονόμησης πόρων που αποτελεί, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, μονόδρομο στις σύγχρονες συνθήκες. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν χθες, η παραγωγή το πρώτο εξάμηνο του 2014 διαμορφώθηκε στα 360 εκατ. ευρώ έναντι 324 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Στον κλάδο ζωής η παραγωγή αυξήθηκε κατά 19,7% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2013, φθάνοντας τα 228 εκατ. ευρώ. Σημαντική άνοδο 27,3% σημείωσε η νέα παραγωγή στον κλάδο ζωής που διαμορφώθηκε για το εξάμηνο 2014 στα 25,2 εκατ. ευρώ έναντι 19,8 εκατ. ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του 2013. Στον κλάδο γενικών ασφαλίσεων, η παραγωγή ασφαλίστρων διαμορφώθηκε στα 131,7 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 53,9 εκατ. ευρώ είναι ασφάλιστρα του κλάδου αυτοκινήτου, ενώ στα 77,8 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε η παραγωγή στους λοιπούς κλάδους ζημιών.

Το μέλλον της Εθνικής Ασφαλιστικής συναρτάται και με τις αποφάσεις της διοίκησης του ομίλου για τυχόν πώληση πλειοψηφικού ποσοστού της εταιρείας ή τη σύναψη στρατηγικής συνεργασίας, με τη μορφή joint venture. Οι οριστικές αποφάσεις αναμένονται με την ολοκλήρωση των στρες τεστ των τραπεζών και τον καταλογισμό των οριστικών κεφαλαιακών απαιτήσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή