Παγκόσμια διάκριση για την «Στέφανος Καρυδάκης»

Παγκόσμια διάκριση για την «Στέφανος Καρυδάκης»

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μεγαλύτερη τιμητική διάκριση καινοτομίας ετικετών στον κόσμο απονεμήθηκε στην εκτυπωτική βιομηχανία  «Στέφανος Καρυδάκης A.E»  σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Σικάγο στις 9 Σεπτεμβρίου 2014.

Τα βραβεία διοργανώνονται από ανεξάρτητη αρχή και η κριτική επιτροπή απαρτίζεται από εκδότες ειδικών περιοδικών και sitesτου κλάδου παγκοσμίως και εξειδικευμένους συμβούλους επιχειρήσεων. Φέτος πραγματοποιήθηκαν για 11η χρονιά και περιελάμβαναν μόνο δύο κατηγορίες: Καινοτομίας (Innovation) και Βιωσιμότητας (Sustainability).

Εταιρείες από όλους τους κλάδους της παραγωγής ετικέτας (κατασκευαστές μηχανών και υλικών, δημιουργοί software και  εκτυπωτικές βιομηχανίες) λαμβάνουν μέρος από όλο τον κόσμο στον ετήσιο διαγωνισμό. Η δε διάκριση θεωρείται η υψηλότερη που μπορεί να δεχθεί μία εταιρεία στην παγκόσμια αγορά της ετικέτας.

Η  «Στέφανος Καρυδάκης» συμμετείχε στον διαγωνισμό με μία μοναδική διαδραστική (interactive) ετικέτα. Η συγκεκριμένη παραγωγή περιέχει θερμοευαίσθητα μελάνια και τεχνολογία digital watermarking – άμεσης επικοινωνίας του καταναλωτή με το προϊόν και τον παραγωγό. Ο πελάτης της συγκεκριμένης παραγωγής ήταν η εταιρία Jokey Plastics Germany.

O Mike Fairley, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, δήλωσε: «Το επίπεδο των φετινών συμμετοχών ήταν ιδιαίτερα υψηλό και η αξιολόγηση μία από τις πιο δύσκολες στην ιστορία του θεσμού. Οι νικητές έχουν τεράστια επίδραση στην παγκόσμια αγορά και η συνεισφορά τους στην παραγωγική διαδικασία της ετικέτας είναι ευρύτατη».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στα 11 χρόνια του θεσμού, ποτέ άλλοτε δεν έχει βραβευθεί εκτυπωτική εταιρεία.

Η «Στέφανος Καρυδάκης ΑΕ» ηγείται στον τομέα της εκτύπωσης ετικέτας στην Ελλάδα από το 1966 και αυτή τη στιγμή εξάγει τα προϊόντα τηςσε 18 χώρες. Ο εξαγωγικός τζίρος της ξεπερνά το 70% του συνολικού. Απασχολεί 100 άτομα και εδρεύει σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 8.000 τμ στα Καλύβια Αττικής. Εξειδικεύεται στην παραγωγή ετικετών για προϊόντα ψυγείου και για χρώματα. Στον τομέα αυτό συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 4 μεγαλύτερες εκτυπωτικές μονάδες στον κόσμο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή