«Κλείνει» στον ΟΠΑΠ το ιπποδρομιακό στοίχημα με τίμημα 40,5 εκατ. ευρώ

«Κλείνει» στον ΟΠΑΠ το ιπποδρομιακό στοίχημα με τίμημα 40,5 εκατ. ευρώ

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον ΟΠΑΠ οδεύει η άδεια του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος μετά το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών που πραγματοποιήθηκε χθες στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Ο Οργανισμός πραγματοποίησε τη ρελάνς που είχε υποσχεθεί, υποβάλλοντας προσφορά που θα περιελάμβανε τίμημα όχι κατώτερο των 40 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, υπέβαλε προσφορά με τίμημα ύψους 40.501.000 ευρώ. Το τίμημα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, πολύ υψηλότερο εκείνου που περιέλαβε η ανταγωνίστρια Ιntralot στην προσφορά της. Ειδικότερα, όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές, το τίμημα που συμπεριλήφθηκε στην προσφορά της Intralot ανήλθε σε 5,2 εκατ. ευρώ, το οποίο θα μπορούσε να αυξηθεί έως και 15 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διεύρυνση αυτή του τιμήματος επιτυγχάνονταν με έναν «περίπλοκο», όπως χαρακτηρίστηκε, τρόπο.

Τα μέλη της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ συζήτησαν ακόμη την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό. Συμφώνησαν μάλιστα να αποστείλουν στις υπηρεσίες της όλα τα στοιχεία που ζητήθηκαν σχετικά με τους δύο διαγωνισμούς που διεξήχθησαν για την αποκρατικοποίηση της ιπποδρομιακής άδειας. Εκτιμούσαν δε, ότι η διάθεση και η παράθεση αυτών των στοιχείων θα διέκοπτε οποιαδήποτε διαδικασία κατά της χώρας σχετικά με τις αποφάσεις του ΤΑΙΠΕΔ. Μάλιστα, οι αποφάσεις που λήφθηκαν χθες σχετικά με την ανακήρυξη του ΟΠΑΠ ως προτιμητέου επιτυχόντα πλειοδότη (provisional successful bidder), σύμφωνα με τους όρους της πρόσκλησης υποβολής προσφορών, έγινε σε κοινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ με το συμβούλιο εμπειρογνωμόνων του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Η συνεδρίαση ήταν μαραθώνια και διήρκεσε πάνω από επτά ώρες. Ωστόσο, όπως ανέφεραν στελέχη του Ταμείου, συζητήθηκαν και άλλα θέματα εκτός από την παραχώρηση της άδειας εκμετάλλευσης του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος.

Τα επόμενα βήματα που αναμένονται είναι η υποβολή του σχεδίου σύμβαση για έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Πριν η σύμβαση ισχύσει όμως θα απαιτήσει κύρωση από την ελληνική Βουλή. Επίσης, το ΤΑΙΠΕΔ, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, πρέπει να ενεργοποιήσει τη διαδικασία μετάθεσης του χρόνου έναρξης της εκποίησης του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ). Η διαδικασία αυτή ήταν να ξεκινήσει το αργότερο μέχρι 29/9/2014 και φυσικά χρήζει χρονικής παράτασης. Στη φάση αυτή υπάρχουν πολλά ανοικτά σενάρια, καθώς οι συζητήσεις κάνουν λόγο για πολύμηνη παράταση.

Το θετικό είναι ότι ο ΟΠΑΠ, παρόλο που δεν έχει δεσμευθεί δημοσίως, βλέπει θετικά το ενδεχόμενο διεξαγωγής ιπποδρομιών στη χώρα μας. Αυτή τη διαβεβαίωση φέρεται να έχει μεταφέρει τόσο στο ΤΑΙΠΕΔ όσο και σε παράγοντες της αγοράς. Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε, ο ΟΠΑΠ στόχο έχει να αναλάβει την άδεια του ιπποδρομιακού στοιχήματος με ανοικτό τον ιππόδρομο στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή