Ναυάγησε η πώληση θυγατρικής της Eurobank στην Ουκρανία

Ναυάγησε η πώληση θυγατρικής της Eurobank στην Ουκρανία

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν εγκρίθηκε από τις ουκρανικές αρχές η συμφωνία πώλησης της θυγατρικής της Eurobank στην Ουκρανία στον όμιλο Delta. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ουκρανικές αρχές δεν έδωσαν την έγκρισή τους στον αγοραστή. Πηγές της Eurobank σημειώνουν στην «Κ» ότι η ακύρωση της συμφωνίας έχει πολύ περιορισμένες επιπτώσεις, καθώς η συνολική έκθεση της θυγατρικής της στην ουκρανική αγορά έχει περιοριστεί στα 107 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η Eurobank είχε ανακοινώσει στα μέσα Αυγούστου σύμβαση για την πώληση της θυγατρικής στην Ουκρανία PJSC Universal, στον ουκρανικό όμιλο Delta Bank έναντι 95 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικότερα στην ανακοίνωση της Eurobank επισημαίνεται: «Σε συνέχεια της από 18 Αυγούστου 2014 ανακοίνωσης της Eurobank σχετικά με την υπογραφή τής από 14 Αυγούστου 2014 σύμβασης με εταιρείες του ουκρανικού ομίλου Delta Bank, που αφορούσε την πώληση της θυγατρικής της στην Ουκρανία PJSC Universal Bank και μεταβίβασης ουκρανικών στοιχείων ενεργητικού, η οποία τελούσε υπό την αίρεση λήψης των απαιτούμενων εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές, η Eurobank ανακοινώνει ότι δεν παρασχέθηκαν οι ανάλογες εγκρίσεις για την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Κατόπιν τούτου, η Eurobank αποφάσισε τη λύση της σύμβασης με τον όμιλο Delta Bank. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις προβλέψεις απομείωσης που ελήφθησαν το πρώτο εξάμηνο του 2014, η υπολειπόμενη έκθεση του ομίλου στην PJSC Universal Bank και σε λοιπά ουκρανικά στοιχεία ενεργητικού ανέρχεται σε 107 εκατ. ευρώ».

Στελέχη του ομίλου επισημαίνουν ότι μετά την απόφαση αυτή η Eurobank θα κινηθεί συντηρητικά και θα δοθεί βαρύτητα στην περαιτέρω ισχυροποίηση της θυγατρικής και στον περιορισμό των κινδύνων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή