ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Πράσινο φως» της ΕΕΤΤ στην απόκτηση της HΟL από τη Vodafone

prasino-fos-tis-eett-stin-apoktisi-tis-hol-apo-ti-vodafone-2046098

Εγκρίθηκε από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, η απόκτηση του αποκλειστικού ελέγχου της εταιρείας HOL από την εταιρεία Vodafone.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΕΤΤ, κατόπιν εξέτασης των σχετικών στοιχείων της συναλλαγής, κατέληξε, ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν περιορίζει τον ανταγωνισμό στην ελληνική αγορά ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

Την ίδια ώρα, συμφωνία συνεργασίας με το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ), υπέγραψε η Hellas online για την παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών (Internet, Metro Ethernet, SDH, MPLS) σε εταιρείες στις οποίες ο ΔΑΑ παρέχει αποκλειστικά Data Center υπηρεσίες και επιλέγουν την hellas online ως πάροχο.

Ειδικότερα η συνεργασία αφορά στην παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών διασύνδεσης, όπως μισθωμένα κυκλώματα μέσω δικτύου οπτικής ίνας με τεχνολογία Ethernet & SDH, ιδιωτικά εικονικά δίκτυα (VPN MPLS), αλλά και εγγυημένη πρόσβαση στο internet.

Σκοπός και των δύο εταιρειών, είναι η διασφάλιση εναλλακτικών επιλογών για τους πελάτες με υψηλού επιπέδου ποιότητας και αξιοπιστίας παρεχόμενες υπηρεσίες διασύνδεσης, καθώς και η απρόσκοπτη και αδιάλειπτη λειτουργία των υπηρεσιών Data Center που προσφέρει ο ΔΑΑ στους πελάτες του.