Σύντομα (25/9/14)

3' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις άγονες γραμμές του Βορείου Αιγαίου η Hellenic Seaways

Από αύριο Παρασκευή αναμένεται να αποκατασταθεί η συγκοινωνιακή πρόσβαση στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, καθώς αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο δρομολόγιο του πλοίου «Νήσος Μύκονος», που δρομολογεί η Hellenic Seaways στη γραμμή Πειραιάς-Σύρος-Μύκονος-Εύδηλος-Καρλόβασι-Βαθύ-Χίος-Μυτιλήνη-Λήμνος-Καβάλα. Σε σχετική του απόφαση, ο υπ. Ναυτιλίας Μιλτ. Βαρβιτσιώτης προχώρησε στην ανάθεση δημόσιας υπηρεσίας για την εξυπηρέτηση της εν λόγω άγονης γραμμής από τη Hellenic Seaways, αντί μισθώματος 93.825 ευρώ ανά δρομολόγιο, δεδομένου ότι το πλοίο που δρομολογείται ανήκει στην α΄ κατηγορία (έτος ναυπήγησης 2005). Οπως ανακοινώθηκε χθες από το υπ. Ναυτιλίας, η ισχύς της σχετικής σύμβασης είναι τρίμηνη. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι για την κάλυψη των συγκοινωνιακών αναγκών των Ψαρών, η εταιρεία δεσμεύτηκε για την εκτέλεση μιας προσέγγισης την εβδομάδα, χωρίς επιδότηση, στο πλαίσιο του δρομολογίου Πειραιάς-Χίος-Μυτιλήνη με το πλοίο «Αριάδνη», μέχρι τις 16 Οκτωβρίου, ή μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας προκήρυξης για τις γραμμές αυτές.

To «λεωφορείο των startups» ξεκινάει το ταξίδι για τη Βιέννη

Στις 25 Οκτωβρίου ξεκινάει το ταξίδι του το «επιχειρηματικό λεωφορείο» από την Αθήνα με προορισμό τη Βιέννη. Το ειδικά διαμορφωμένο λεωφορείο θα ταξιδέψει, με την υποστήριξη της Τράπεζας Πειραιώς, 72 ώρες. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού θα σχηματιστούν πέντε νέες εταιρείες (startups), οι οποίες θα διαγωνιστούν με εταιρείες άλλων λεωφορείων που θα ξεκινήσουν ταυτόχρονα από 8 ευρωπαϊκές πόλεις. Η καλύτερη επιχειρηματική ιδέα στην Ευρώπη καταλήγει στο Pioneers Festival, δηλαδή στο συνέδριο όπου η τεχνολογία και η επιστήμη συναντούν την επιχειρηματικότητα. Για την επιτυχία της ελληνικής αποστολής θα χρειασθούν περί τις 30 συμμετοχές υποψηφίων επιχειρηματιών. Για συμμετοχή και περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση http://goo.gl/IgvtT. Μετά τη δήλωση συμμετοχής ακολουθεί προσωπική συνέντευξη από τους οργανωτές. Σε περίπτωση θετικής επιλογής ο υποψήφιος επιχειρηματίας αγοράζει το εισιτήριο και είναι έτοιμος να επιβιβασθεί στο λεωφορείο. Οποιος επιλεγεί, γίνεται μέλος στην πλατφόρμα του StartupBus και έχει πρόσβαση στην παγκόσμια κοινότητα της διοργάνωσης.

«Εθνικός πρωταθλητής» αναδείχθηκε η Mikel Coffee Company στα European Business Awards που διοργανώνονται φέτος για όγδοη χρονιά. Η Mikel ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε 24.000 επιχειρήσεις από 33 χώρες περνάει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης κατά την οποία θα απονεμηθεί ο τίτλος «Ruban d’ Honneur» στις 100 κορυφαίες επιχειρήσεις της Ευρώπης. Τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν τον Φεβρουάριο του 2015. Η υπεύθυνη ανάπτυξης της εταιρείας Χρύσα Γερολυμάτου δήλωσε σχετικά: «Μας τιμά ιδιαίτερα που σε συνθήκες έντονου ανταγωνισμού η Mikel συμπεριλαμβάνεται στις 60 ελληνικές επιχειρήσεις που διακρίθηκαν στην πρώτη φάση των European Business Awards». Το δίκτυο της Mikel αριθμεί ήδη περί τα 100 καταστήματα.

Από 6 έως 9 Φεβρουαρίου η 10η Horeca

Από τις 6 έως τις 9 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η 10η Horeca, φιλοξενώντας περισσότερες από 500 προμηθευτικές επιχειρήσεις του ξενοδοχειακού και του ευρύτερου επισιτιστικού κλάδου, οι οποίες θα παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στους επισκέπτες της έκθεσης. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησαν οι διοργανωτές, από τον Ιούλιο έχει εξαντληθεί κάθε διαθέσιμο τ.μ. από τα συνολικά 45.000 διαθέσιμα τ.μ. του εκθεσιακού κέντρου Metropolitan Expo που θα πραγματοποιηθεί η έκθεση, ενώ περισσότερες από 100 προμηθευτικές επιχειρήσεις βρίσκονται σε λίστα αναμονής για την περίπτωση που υπάρξει κάποια ακύρωση.

Hellas Sat: Χρηματοδοτείται το πρόγραμμα VITAL

Η Hellas Sat και η κοινοπραξία του έργου VITAL, που υποβλήθηκε στην Ε.Ε. Horizon 2020 –Πρόγραμμα – Πλαίσιο για την Ερευνα και την Καινοτομία– πέτυχαν στην αξιολόγηση και η πρότασή τους έχει εγκριθεί για χρηματοδότηση. Το VITAL είναι μια φιλόδοξη πρόταση για την υλοποίηση συνδυασμού επίγειων και δορυφορικών δικτύων, η οποία θα μελετήσει την ανάπτυξη ενός υβριδικού αρχιτεκτονικού πλαισίου, τους απαιτούμενους μηχανισμούς που θα επιτρέψουν την υλοποίηση των στοιχείων του δορυφορικού δικτύου, συμπεριλαμβανομένης της βελτιστοποίησης των επιδόσεων, και την υλοποίηση μιας σειράς από λειτουργίες, τον σχεδιασμό των πόρων του πλαισίου διαχείρισης και την ενσωμάτωση των στρατηγικών και των αλγοριθμικών λύσεων για την παροχή end-to-end υπηρεσιών επικοινωνίας. Η διάρκεια του έργου VITAL είναι 30 μήνες και η συνολική χρηματοδότηση ανέρχεται σε 2.896.855 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή