Μεγάλη βουτιά στο χρηματιστήριο

Μεγάλη βουτιά στο χρηματιστήριο

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Kαταποντίστηκε χθες το χρηματιστήριο, χάνοντας σε μία συνεδρίαση 2,143 δισ. ευρώ από τη συνολική κεφαλαιοποίηση, ενώ από το ξεκίνημα της χρονιάς οι απώλειες του βασικού δείκτη ανέρχονται στο 12,59%. Η χθεσινή πτώση (3,05%) προσγείωσε τον Γενικό Δείκτη στις 1.053,32 μονάδες που απέχει μόλις 0,58% από το χαμηλό έτους (1047,21 μονάδες) που είχε καταγραφεί στο κλείσιμο της συνεδρίασης της 8ης Αυγούστου 2014.

Τα μεγάλα ξένα χαρτοφυλάκια αποχωρούν από την ελληνική αγορά με κέρδη καθώς είχαν τοποθετηθεί σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα και πλέον αναμένουν να ξεκαθαρίσει το πολιτικό σκηνικό προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους, προχωρώντας πλέον σε επιλεκτικές τοποθετήσεις.

Ισχυρές πιέσεις εκδηλώθηκαν σε όλο το εύρος του ταμπλό, τα blue chips υπέστησαν μεγάλες απώλειες και οι δείκτες υποχώρησαν κάτω από τα επίπεδα κρίσιμων μεσοχρόνιων στηρίξεων. Πωλητές στις τραπεζικές μετοχές ήταν μεγάλοι οίκοι του εξωτερικού όπως η Bank of America, η JP Morgan, η Citigroup η UBS. Ενδοσυνεδριακά ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κάτω και από τα επίπεδα των 1.050 μονάδων, καταγράφοντας κατώτερη τιμή στις 1.046,47 μονάδες όταν σημείωνε απώλειες έως και 3,68%, ενώ κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 1.091,19 μονάδες (+0,43%).

Σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση, αφού χάθηκε η στήριξη των 1.080 μονάδων, επόμενες στηρίξεις υπάρχουν στα επίπεδα των 1.040 και χαμηλότερα στα επίπεδα των 930 μονάδων, ενώ για την ακύρωση της πτωτικής τάσης θα πρέπει ο Γενικός Δείκτης να επανέλθει πάνω από τις 1.170 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών παρουσιάσθηκε αυξημένη σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση και ανήλθε στα 108,563 εκατ. ευρώ εκ των οποίων οι προσυμφωνημένες συναλλαγές είχαν αξία ύψους 4,91 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή