Σύντομα (30/10/14)

3' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευρωπαϊκή διάκριση για τον όμιλο Τιτάν

Σημαντική διάκριση απέσπασε ο όμιλος τσιμέντων Τιτάν, ο οποίος κέρδισε το πρώτο βραβείο στον εθνικό διαγωνισμό των Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον 2013-2014, στην κατηγορία «Διεργασία». Ειδικότερα, η εισηγμένη διακρίθηκε για την αξιοποίηση δευτερογενών καυσίμων και εναλλακτικών πρώτων υλών στη διαδικασία παραγωγής τσιμέντου, με στόχο τη μείωση χρήσης φυσικών μη ανανεώσιμων πόρων, τη μείωση των εκπομπών του θερμοκηπίου και τη συμβολή σε μια αποδοτική «κυκλική» οικονομία (circular economy). Σε σχετική του δήλωση, ο διευθυντής Περιβάλλοντος, Κλάδου Τσιμέντου Τομέα Ελλάδος, κ. Αλέξανδρος Κατσιάμπουλας, τόνισε ότι η εταιρεία αξιοποιεί σχεδόν 600.000 τόνους αποβλήτων ετησίως, επιτυγχάνοντας ετήσια εξοικονόμηση άνω των 60.000 τόνων διοξειδίου του άνθρακα. Στον ίδιο διαγωνισμό ο Τιτάνας διακρίθηκε και στην, χωρίς κατάταξη, κατηγορία «Βιοποικιλότητα» για τις στοχευμένες δράσεις του για την προστασία της βιοποικιλότητας στις περιοχές όπου δραστηριοποιείται.

Ηλεκτρονικό κατάστημα εγκαινιάζει ο ΟΚΑΑ

Ηλεκτρονικό κατάστημα, μέσω του οποίου οι καταναλωτές θα μπορούν να προμηθεύονται σε τιμές χονδρικής φρούτα, λαχανικά, κρέατα, ψάρια, τυροκομικά προϊόντα και άλλα, εγκαινιάζει την 1η Νοεμβρίου ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ). Μέσα από την ιστοσελίδα του οργανισμού (www. okaa.gr), τηλεφωνικώς, αλλά και μέσα από ειδική εφαρμογή για έξυπνα κινητά, οι καταναλωτές θα έχουν πρόσβαση στην «Αγορά του Καταναλωτή» και θα μπορούν να παραγγέλνουν τα προϊόντα τους. Οι αποστολές των προϊόντων θα γίνονται αυθημερόν, μόνο για όσους διαμένουν εντός Αττικής, με χρέωση μόλις ένα ευρώ ανά παραγγελία, ύστερα από σχετική συμφωνία στην οποία προχώρησε ο ΟΚΑΑ με τα ΕΛΤΑ. Το προσεχές διάστημα, εξάλλου, αναμένεται η «Αγορά του Καταναλωτή» να ενισχυθεί με δώδεκα ακόμη καταστήματα. Μεταξύ αυτών θα περιλαμβάνονται νέο, μεγαλύτερο οπωροπωλείο, παντοπωλείο με μεγάλη ποικιλία αλλαντικών, κατάστημα πώλησης προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης, κατάστημα πώλησης ξηρών καρπών, αλλά και φαρμακείο.

Θα καταβάλει το πρόστιμο των 230.000 ευρώ προς την Επ. Κεφαλαιαγοράς η βελγική εταιρεία Viohalco, αν και δεν συμμερίζεται την απόφαση της Ε.Κ. επειδή ο όμιλος δεν υπέβαλε ισάριθμες δημόσιες προτάσεις για τις επτά θυγατρικές εταιρείες της, που είναι εισηγμένες στο Χ.Α. (Σιδενόρ Α.Ε., Χαλκόρ Α.Ε., Ελβάλ Α.Ε., Σωληνουργεία Κορίνθου Α.Ε., Ελληνικά Καλώδια Α.Ε., ΕΤΕΜ Α.Ε. και Σίδμα Α.Ε.). Σε χθεσινή του ανακοίνωση το διοικητικό συμβούλιο της βελγικής εταιρείας Viohalco S.A., που ελέγχει τον όμιλο Viohalco, υπογραμμίζει τα εξής: «Βασιζόμενη σε γνωμοδοτήσεις έγκριτων Ελλήνων καθηγητών της Νομικής, δεν συμμερίζεται την απόφαση της Ε.Κ. Eν τούτοις, προκειμένου να περατωθεί η αντιδικία, η εταιρεία αποφάσισε να μην προσφύγει κατά της εν λόγω απόφασης και συνεπώς θα καταβάλει το πρόστιμο των 230.000 ευρώ».

Υπηρεσία από PayPal μέσω Eurobank

Την υπηρεσία «top-up» στην Ελλάδα λανσάρει μέσω της Eurobank η PayPal. Πρόκειται για τραπεζική υπηρεσία ανανέωσης που επιτρέπει στους πελάτες να μεταφέρουν χρήματα από τον τραπεζικό λογαριασμό τους σε ένα λογαριασμό PayPal, προκειμένου να προβούν σε ηλεκτρονικές πληρωμές χωρίς τη χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας. Η υπηρεσία λειτουργεί με τη συνδρομή του TrustPay και όσοι διαθέτουν λογαριασμό στην PayPal τώρα μπορούν να αγοράζουν ηλεκτρονικά, χωρίς να απαιτείται η κατοχή κάρτας. Η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι προς το παρόν διαθέσιμη μέσω της τράπεζας Eurobank Ergasias.

Ο ΟΤΕ αυξάνει τον αριθμό των υποτροφιών στις 20

Ο όμιλος ΟΤΕ αυξάνει τον αριθμό των υποτροφιών που απονέμει κάθε χρόνο στους πρωτοετείς φοιτητές. Ανακοίνωσε ότι θα απονείμει 20 αντί 12 υποτροφίες στους αποφοιτήσαντες της περιόδου 2013-2014. Οι δικαιούχοι προέρχονται από ελληνικά δημόσια λύκεια ή/και επαγγελματικά λύκεια, οι οποίοι έχουν εισαχθεί σε Ιδρύματα Πανεπιστημιακού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα ως πρωτοετείς φοιτητές και έχουν βαθμό αποφοίτησης μεγαλύτερο από 136. Επίσης το ετήσιο εισόδημα για το οικονομικό έτος 2014 των γονέων του υποψηφίου, καθώς και του ίδιου του υποψηφίου, σε περίπτωση που υποβάλλει ατομική δήλωση εισοδήματος, δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσόν των 30 χιλιάδων ευρώ. Το συνολικό μεικτό ποσό κάθε υποτροφίας που θα απονεμηθεί ανέρχεται σε 20 χιλιάδες ευρώ. Νόμιμοι φόροι, τέλη, κρατήσεις και οποιαδήποτε άλλη δαπάνη απαιτείται για τη λήψη της κάθε υποτροφίας θα βαρύνουν τον κάθε ένα δικαιούχο αυτής ξεχωριστά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή