Σύντομα (8/10/14)

3' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

100 υποτροφίες στην Ελλάδα για μεταπτυχιακά από Εθνική

Το Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του προγράμματος της Εθνικής Τράπεζας, που αφορά τη χορήγηση 100 υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές πρώτου κύκλου (Μάστερ) στην Ελλάδα με παράλληλη ένταξη στην αγορά εργασίας. Το ΙΚΥ καλεί τους επιλεγέντες καθώς και τους επιλαχόντες να αποστείλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Οι 100 υπότροφοι για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015, θα πραγματοποιήσουν τις μεταπτυχιακές τους σπουδές στην Ελλάδα σε 4 επιστημονικούς τομείς, ενώ παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πρακτική άσκηση με σκοπό την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας στην Εθνική Τράπεζα, ανάλογα με τον τόπο σπουδών του υποψηφίου, στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη. Μετά το πέρας των μεταπτυχιακών σπουδών, η Εθνική θα προσλάβει τους υποτρόφους του προγράμματος με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης, για δύο έτη. Οι υποτροφίες θα χορηγηθούν σε τέσσερις θεματικές περιοχές αιχμής: Τραπεζική Διοικητική και Χρηματοοικονομικά, Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, Οικονομικές Σπουδές και Θετικές Επιστήμες.

Διεθνής διάκριση Ελληνα επιστήμονα

Η Διεθνής Ενωση Ασφαλιστικού Δικαίου (AIDA) εξέλεξε νέο πρόεδρο τον καθηγητή Πανεπιστημίου Παρισιού – Dauphine Τζέρομ Κούλμαν, και δύο νέους αντιπροέδρους μεταξύ των οποίων και τον καθηγητή Ιωάννη Ρόκα, πρόεδρο του Ελληνικού Συλλόγου, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Η εκλογή του πραγματοποιήθηκε κατά τις εργασίες του 14ου Παγκόσμιου Συνεδρίου στη Ρώμη, που ολοκληρώθηκαν στις 2 Οκτωβρίου 2014. Στην AIDA συμμετέχει ο Ελληνικός Σύλλογος Ασφαλιστικής Επιστήμης και επιστημονικοί σύλλογοι από άλλες 57 χώρες. Στο πλαίσιο της συνδιάσκεψης συνεδρίασαν δώδεκα Ομάδες Εργασίας, μεταξύ των οποίων και η ομάδα «Διανομή Ασφαλιστικών Προϊόντων», υπό την προεδρία του καθηγητή Ι. Ρόκα, από κοινού με τις ομάδες «Προστασία Καταναλωτών και Επίλυση Διαφορών», υπό την προεδρία του καθηγητή Σαμίν Ουνάν, και «Κρατική Εποπτεία Ασφαλίσεων», υπό την προεδρία του δρος Γκουν Μπάερ, με θεματική «Διανομή ασφαλιστικών προϊόντων μέσω ομαδικών ασφαλίσεων και ο ρόλος του Κώδικα Δεοντολογίας».

Mε τη συμμετοχή πλέον των 120 εκθετών θα πραγματοποιηθεί η 1η έκθεση Greek Tourism Expo από τις 5 έως τις 7 Δεκεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo. Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, χθες, για την παρουσίαση της έκθεσης, ο γενικός διευθυντής της διοργανώτριας εταιρείας Leader Expo – Leadertech, Χριστόφορος Παπαδιώτης, ανέφερε ότι στην Greek Tourism Expo θα παρευρεθούν περίπου 80 Hosted Buyers από τις ΗΠΑ, την Ιταλία, τη Γερμανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Τουρκία, τη Βρετανία, τη Ρωσία, τη Σερβία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία, την Πολωνία, την Ταϊλάνδη, την Ινδία, την Κίνα, την Ολλανδία, την Ουκρανία, τη Ρουμανία, την Ισπανία, τη Βουλγαρία και την Κύπρο. Στο περιθώριο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις.

Επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

Ο επόμενος μεγάλος στόχος για τον τουρισμό είναι η επιμήκυνση της σεζόν σε συνεργασία με τους φορείς, ανέφερε η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας χθες στο διευρυμένο διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και υπενθυμίζοντας ότι η κυβέρνηση έδειξε έμπρακτα τη βούλησή της αναγνωρίζοντας τον ΣΕΤΕ ως κοινωνικό εταίρο. Η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε ότι με βάση τα αποτελέσματα επιβεβαιώνονται οι θετικές εκτιμήσεις για τη φετινή τουριστική χρονιά, υπογραμμίζοντας ότι τα 20 εκατ. τουρίστες και τα 13 δισ. έσοδα, όπως είχαν προβλέψει οι επαγγελματίες του κλάδου, δεν είναι μία ουτοπιστική προσέγγιση, αλλά ένας υλοποιήσιμος στόχος.

Ευρώπη Ασφαλιστική: επιτυχής συμμετοχή στα stress tests

Η Ευρώπη Ασφαλιστική υπερκάλυψε το περιθώριο φερεγγυότητας σύμφωνα με το νέο εποπτικό πλαίσιο Solvency II, συμμετέχοντας στην άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων της EIOPA η οποία ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2014 βάσει των οικονομικών στοιχείων της 31ης Δεκεμβρίου 2013. Ειδικότερα, στο βασικό σενάριο, που προέβλεπε τον σχηματισμό του ισολογισμού της Ευρώπης Ασφαλιστικής, ο δείκτης κάλυψης του απαιτούμενου περιθωρίου φερεγγυότητας διαμορφώθηκε στο 199%. Ο δείκτης κάλυψης του ελάχιστου απαιτούμενου περιθωρίου φερεγγυότητας ανήλθε σε 260%. Επίσης τα αποτελέσματα των σεναρίων προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων είναι πάρα πολύ ικανοποιητικά, με τον δείκτη κάλυψης του περιθωρίου φερεγγυότητας. Στο πρώτο σενάριο προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων φθάνει στο 86% και στο δεύτερο σενάριο προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων στο 195%. Η KPMG, ως πιστοποιημένος εξωτερικός σύμβουλος, επιβεβαίωσε και επικύρωσε την ορθή χρήση των παραδοχών, των υποδειγμάτων και των μεθόδων που ακολουθήθηκαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή