Θετική η αποτίμηση για το πρώτο διήμερο των ενδιάμεσων εκπτώσεων

Θετική η αποτίμηση για το πρώτο διήμερο των ενδιάμεσων εκπτώσεων

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι έμποροι από την κίνηση στα καταστήματα το Σαββατοκύριακο, πρώτο διήμερο των ενδιάμεσων εκπτώσεων. Αν και την Κυριακή η κίνηση ήταν αυξημένη, τόσο στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης όσο και στα μεγάλα εμπορικά κέντρα, οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων τονίζουν ότι δεν χρειάζεται να λειτουργούν τα καταστήματα περισσότερες από τις επτά Κυριακές που ορίζει ο νόμος.

«Ο συνδυασμός των χαμηλών τιμών στην αρχή της χειμερινής περιόδου, ο καλός καιρός και το γεγονός ότι πληρώθηκαν συνταξιούχοι και εργαζόμενοι στο τέλος του μήνα έφεραν τζίρο στα καταστήματα στα σημεία που παραδοσιακά συγκεντρώνουν τις προτιμήσεις των καταναλωτών, όπως τα μεγάλα εμπορικά κέντρα, εκπτωτικά χωριά και δημοφιλείς εμπορικοί δρόμοι σε όλες τις συνοικίες», υποστήριξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης.

Διαφορετική εκτίμηση, πάντως, διατύπωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ). «Εμείς δεν μπορούμε σαν ΕΣΘ να διαχωρίσουμε την αγορά. Η θέση μας είναι ότι η αγορά συνολικά δεν δούλεψε, δούλεψε ένα κομμάτι συγκεκριμένου δρόμου στην αγορά της Θεσσαλονίκης», ανέφερε ο κ. Παντελής Φιλιππίδης στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ούτε αυτή τη φορά έλειψαν κάποια επεισόδια, περιορισμένης έκτασης, στη Θεσσαλονίκη. Ομάδα διαδηλωτών εμπόδιζε την είσοδο πολιτών σε γνωστό πολυκατάστημα, με συνέπεια να υπάρξει παρέμβαση των ΜΑΤ.

Αναφερόμενος στα επεισόδια ο πρόεδρος του ΕΣΘ τόνισε: «Εμείς καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας απ’ όπου και αν προέρχεται, είναι πάγια θέση του ΕΣΘ». Ο κ. Κορκίδης από την πλευρά του χαρακτήρισε τα περιστατικά μεμονωμένα που δεν αλλοιώνουν τη γενική εικόνα.

Η επόμενη «μάχη», πάντως, αναμένεται να δοθεί την ερχόμενη Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου οπότε εκδικάζεται από το Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή της ΕΣΕΕ, των επαγγελματοβιοτεχνών και των εμποροϋπαλλήλων, με την οποία ζητούν να ακυρωθεί η απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης Γ. Γιακουμάτου για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους σε δέκα περιοχές της χώρας. Στη δίκη θα παραστούν, προκειμένου να κάνουν παρεμβάσεις υπέρ της υπουργικής απόφασης, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ).

Στο ζήτημα παρενέβη για μια ακόμη φορά ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, γνωστός υπέρμαχος της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων. Στον λογαριασμό του στο Τwitter ανήρτησε τα ακόλουθα σχόλια: «Αντιδρούν στο άνοιγμα των καταστημάτων όσοι φοβούνται το καινούργιο. Στην Ιταλία αυξήθηκε, απ’ αυτόν τον λόγο, ο τζίρος κατά 12%. Στην Κύπρο δημιουργήθηκαν 7.000 νέες δουλειές. Η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Γαλλίας το υιοθετεί. Εμείς το χαβά μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή