Να μειωθεί περαιτέρω το μη μισθολογικό κόστος ζητεί ο ΣΕΒ

Να μειωθεί περαιτέρω το μη μισθολογικό κόστος ζητεί ο ΣΕΒ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπέρ της μεταρρύθμισης του ισχύοντος ασφαλιστικού συστήματος, της αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου και της περαιτέρω μείωσης του μη μισθολογικού κόστους τάχθηκε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου του Συνδέσμου, παρουσία του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση χαράσσει τη στρατηγική της προκειμένου να ολοκληρωθεί με επιτυχία η τελευταία αξιολόγηση από την τρόικα, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, έχοντας προσκεκλημένο τον υπουργό Εργασίας τάχθηκε κατά των αποσπασματικών ή μονόπλευρων μέτρων και ξεκαθάρισε πως δεν είναι οικονομικά αναγκαίο ή αποδοτικό να μειωθεί περαιτέρω ο κατώτατος βασικός μισθός. Στον αντίποδα, ζήτησε περαιτέρω μείωση του μη μισθολογικού κόστους, με τον δραστικό περιορισμό της εισφοροδιαφυγής, αλλά και την αναγκαία μεταρρύθμιση του σημερινού ασφαλιστικού συστήματος, με ανάπτυξη του 2ου και 3ου πυλώνα.

Ο κ. Φέσσας τάχθηκε υπέρ της επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων «σ’ ένα ευρύτερο πνεύμα αμοιβαιότητας και συνεργασίας μεταξύ κοινωνικών εταίρων και πολιτείας» και αναφέρθηκε στα ζητήματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις-μέλη του, σε σχέση με την οργάνωση της εργασίας, τα οποία μεταξύ άλλων είναι:

• Η αναβάθμιση του κοινωνικού διαλόγου σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας.

• Η καλύτερη λειτουργία και θωράκιση του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας στο ζήτημα των ομαδικών απολύσεων.

• Η μεταρρύθμιση του συνδικαλιστικού νόμου του 1264/1982.

• Η στήριξη των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων έναντι της υποχρεωτικής διαιτησίας που στο παρελθόν υπονόμευσε τον θεσμό.

• Η δημιουργία ενός Εθνικού Συστήματος Πρόγνωσης των αναγκών αγοράς εργασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή