Αύξηση της επιβατικής κίνησης τον Οκτώβριο στο «Ελ. Βενιζέλος»

Αύξηση της επιβατικής κίνησης τον Οκτώβριο στο «Ελ. Βενιζέλος»

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδική πορεία κατέγραψε και τον μήνα Οκτώβριο η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου "Ελ. Βενιζέλος", όπου σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών διακινήθηκαν 1,43 εκατ. επιβάτες.

Αναλυτικά, τον μήνα Οκτώβριο η κίνηση αυξήθηκε κατά 28% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013. Οι επιβάτες που διακινήθηκαν στο δίκτυο εσωτερικού παρουσίασαν αύξηση κατά 34,8% και του εξωτερικού 24,6%. Οι Έλληνες ταξιδιώτες παρουσίασαν σημαντική άνοδο (17%), με παράλληλα εντυπωσιακή αύξηση (36%) στο σκέλος του εγχώριου ταξιδιού, ενώ οι ξένοι επισκέπτες με αποκλειστικό προορισμό την Αθήνα κατέγραψαν σημαντική αύξηση της τάξης του 39%, αντικατοπτρίζοντας την ελκυστικότητα της Αθήνας ως προορισμού και εκτός της τουριστικής περιόδου αιχμής.

«Η ανοδική εξέλιξη της κίνησης κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου αποτελεί ισχυρή ένδειξη για συνέχιση της δυναμικής ανόδου της ταξιδιωτικής ζήτησης και κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών», επισημαίνουν στελέχη του ΔΑΑ.

Συνολικά για την περίοδο Ιανουάριος-Οκτώβριος 2014, η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας παρουσίασε σημαντική άνοδο της τάξης του 20,3%, με 13,1 εκατομμύρια επιβάτες (περισσότερους κατά 2,2 εκατομμύρια από την αντίστοιχη περίοδο του 2013). Τόσο οι επιβάτες εξωτερικού, όσο και οι επιβάτες του εσωτερικού, παρουσίασαν παρόμοια επίπεδα αύξησης (20,0% και 20,5%, αντίστοιχα).

Στη συνολική αυτή εξέλιξη της επιβατικής κίνησης, σύμφωνα με τον ΔΑΑ, συνέβαλε η ανάκαμψη της οικονομίας, η τόνωση της ελκυστικότητας της Αθήνας ως προορισμού, που σηματοδοτείται από το γεγονός ότι οι ξένοι επισκέπτες με αποκλειστικό προορισμό την Αθήνα παρουσίασαν ιδιαίτερα εντυπωσιακή αύξηση (31%) από την αρχή του έτους και η ενίσχυση της προσφοράς πτήσεων και θέσεων από μεγάλο αριθμό αεροπορικών εταιρειών κατά τη διάρκεια του θερινού προγράμματος πτήσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή