Με άνοδο 1,29% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών

Με άνοδο 1,29% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aνεκόπη το τετραήμερο πτωτικό σερί στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η τεχνική αντίδραση -αφού δεν υπάρχουν φρέσκα κεφάλαια, αλλά ανακυκλώνονται τα υφιστάμενα- προήλθε κυρίως από τον τραπεζικό κλάδο. Ειδικότερα, η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας ενισχύθηκε 1,24% και διαμορφώθηκε στα 1,630 ευρώ. Ακολούθησε σε άνοδο ο τίτλος της Alpha Bank που κέρδισε 0,82% και έφθασε τα 0,489 ευρώ, ενώ η μετοχή της Eurobank έκλεισε στα 0,237 ευρώ καταγράφοντας ημερήσια άνοδο 0,42%. Αντίθετα, η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς έκλεισε αμετάβλητη στην τιμή του 1,030 ευρώ. Η καθαρή αξία των συναλλαγών παρέμεινε χαμηλότερα των 80 εκατ. ευρώ, με τη μεικτή αξία των συναλλαγών να φθάνει τα 90,038 εκατ. ευρώ. Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης ενισχύθηκε 1,29% και διαμορφώθηκε στις 883,54 μονάδες.

Η χθεσινή αντίδραση της αγοράς δεν μπορεί να θεωρηθεί αλλαγή της τάσης, που παραμένει πτωτική. Oι συναλλαγές εκδηλώνονται σε λιγότερες από 10 μετοχές, ενδεικτικό της έλλειψης εμπορευσιμότητας, αλλά και της αδιαφορίας του εγχώριου επενδυτικού κοινού να συμμετάσχει σε χρηματιστηριακές πράξεις. Το πολιτικό ρίσκο συνεχίζει να κρατά εγκλωβισμένη την αγορά μετοχών και όπως σημειώνουν αναλυτές, δεν πρόκειται να αλλάξει η εικόνα της αγοράς εφόσον δεν υπάρξουν εξελίξεις στο βασικό πολιτικό ζήτημα, που δεν είναι άλλο από τη διενέργεια ή όχι εκλογών τον Μάρτιο του 2015.

Στις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης με τα υψηλότερα κέρδη συμπεριελήφθησαν οι Ελλάκτωρ (3,90%) και Jumbo (3,46%). Ακολούθησαν η μετοχή του Μυτιληναίου (2,16%) και η τσιμεντοβιομηχανία Τιτάν (1,74%). Αντίθετα, τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι μετοχές της ΕΧΑΕ (-3,24%), της Τέρνα Ενεργειακή (-2,90%), της Intralot (-2,75%) και του ΟΤΕ, που υποχώρησε 2,18% στα 8,520 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή