Τέσσερις εταιρείες- προμηθευτές VLTs πρόκρινε ο ΟΠΑΠ

Τέσσερις εταιρείες- προμηθευτές VLTs πρόκρινε ο ΟΠΑΠ

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιταχύνει ο ΟΠΑΠ στο θέμα των παιγνιομηχανών (Video Lottery Terminals ή VLTs) και στην ανάπτυξη των καταστημάτων που θα φιλοξενήσουν τις νέες μηχανές. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του Οργανισμού έχει κλείσει το θέμα της προμήθειας των μηχανών. Αυτό γνωστοποιήθηκε προχθές από τον επικεφαλής της G-Tech, Μάρκο Σάλα.

Ο τελευταίος μιλώντας προς τους αναλυτές με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων γ΄ τριμήνου 2014 της G-Tech, είπε ότι ο ΟΠΑΠ επέλεξε πρόσφατα την εταιρεία του ως προμηθευτή μηχανών VLTs. Η G-Tech ωστόσο δεν είναι μόνη της στην προμήθεια αυτή. Ο ΟΠΑΠ φέρεται να έχει στείλει σε άλλους τρεις κατασκευαστές την ίδια γνωστοποίηση. Πρόκειται για την αμερικανική Scientific American, τη βρετανική Inspired και την τσεχική Synot. Οι τρεις προαναφερόμενες επιχειρήσεις, μαζί με την G-Tech, σύμφωνα με πληροφορίες, προκρίθηκαν μέσα από οκτώ συμμετοχές που υπήρξαν στον σχετικό διαγωνισμό που πραγματοποίησε ο ΟΠΑΠ.

O αριθμός των VLTs που θ’ αναλάβει κάθε μια εταιρεία να προμηθεύσει τον Οργανισμό, δεν έγινε γνωστός. Υπενθυμίζεται ότι ο Οργανισμός δεσμεύεται μέχρι το τέλος του 2015, να έχει θέσει σε λειτουργία 16.500 VLTs. Επιπλέον, δεν έχει γίνει γνωστό το μοντέλο με το οποίο ο ΟΠΑΠ θα προμηθευτεί τις συγκεκριμένες μηχανές αυτές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Οργανισμός εξέταζε ως πιο πιθανό αυτό του του διαμοιρασμού εσόδων (revenue sharing) με τους προμηθευτές του. Ετσι οι προμηθευτές των μηχανών ν’ αμείβονται με βάση τα έσοδα ή/και τα κέρδη που δημιουργούν οι μηχανές τους.

Οπως και να έχει η κατάσταση, ο ΟΠΑΠ πιέζεται να προχωρήσει άμεσα στην εγκατάσταση και λειτουργία των VLTs. Η Επιτροπή Ελέγχου & Εποπτείας των Παιγνίων (ΕΕΕΠ) έχει εγκρίνει τις προδιαγραφές των VLTs από την 1η Αυγούστου 2014 και βάσει νόμου, ο ΟΠΑΠ έχει περιθώριο 18 μηνών για να θέσει σε λειτουργία τις μηχανές. Σε άλλη περίπτωση, όσες μηχανές δεν έχουν λειτουργήσει μέχρι τον Ιανουάριο του 2016, οι άδειες τους ανακαλούνται, χωρίς κανένα κόστος για το ελληνικό Δημόσιο. Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΠΑΠ το 2011 για κάθε μια τέτοια άδεια κατέβαλε 16.000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή