Απονεμήθηκαν στους φορείς τα Βραβεία Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας

Απονεμήθηκαν στους φορείς τα Βραβεία Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δημιούργημα της πρωτοβουλίας τριών σημαντικών, αλλά διαφορετικών, φορέων στη χώρα μας είναι ο νέος ελληνικός θεσμός των Βραβείων Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας –Social Business Excellence Awards 2014– που ανέδειξε το έργο που συντελείται στον χώρο της κοινωνικής οικονομίας, τόσο στα αστικά κέντρα όσο και στην περιφέρεια. Ο ιδιαίτερα υψηλός αριθμός των συμμετοχών –58 υποψήφιοι– στον διαγωνισμό για την ανάδειξη των νικητών είναι μία ακόμη πειστική ένδειξη της έμπρακτης υπευθυνότητας των επιχειρήσεων απέναντι στις ανάγκες του κοινωνικού περιβάλλοντός τους.

Η πρωτοβουλία ανήκει στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, στο British Council και στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Πρόσβασης» με τη συνεργασία της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Ενταξης «Αμφιτρίτη Κοιν.Σ.Επ» και τέλει υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Υποστηρίζεται επίσης από την Αντιπροσωπεία της Κομισιόν και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (www.social-business-awards.gr). Οι επτά κατηγορίες βραβείων που απονεμήθηκαν με λαμπρή τελετή στους νικητές είναι οι εξής:

– Social Enterprise of the Year 2014 – αθλοθετήθηκε από το Ιδρυμα Μποδοσάκη και απονεμήθηκε στην Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Μύρτιλο. Ιδρυσε το Myrtillo Cafe στο Νέο Ηράκλειο Αττικής και συμβάλλει στην κοινωνική ένταξη ατόμων από ευπαθείς ομάδες μέσω απασχόλησης/εκπαίδευσης.

– Community Impact Award 2014 – αθλοθετήθηκε από το ATHEXGroup (Ομιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών) και απονεμήθηκε στη Διογένης ΜΚΟ για την έκδοση του περιοδικού «Σχεδία», που δίνει την ευκαιρία σε άστεγους πωλητές του περιοδικού να εξασφαλίσουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα.

– Health & Social Care Social Enterprise 2014 – αθλοθετήθηκε από τη ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. και απονεμήθηκε στον Κοινωνικό Συνεταιρισμό Περιορισμένης Ευθύνης του Τομέα Ψυχικής Υγείας Δωδεκάνησου, που εδώ και 15 χρόνια δραστηριοποιείται πολλαπλά στην τοπική κοινωνία της Λέρου.

-l Green Social Enterprise 2014 – αθλοθετήθηκε από τα Ελληνικά Πετρέλαια και απονεμήθηκε στην Κοιν.Σ.Επ. Γη Θεσσαλίς. Ιδρύθηκε στη Λάρισα και εφαρμόζει διαδικασίες φιλικές προς το περιβάλλον, σύμφωνα με το Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Καλλιεργειών και το Πρότυπο AGRO 2.1-2.2.

– Education & Culture Social Enterprise 2014 – αθλοθετήθηκε από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και απονεμήθηκε στο Ινστιτούτο Συστημικής Ανάλυσης της Συμπεριφοράς για προγράμματα ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων και την υποστήριξη εφήβων με ψυχοκοινωνικές δυσκολίες.

– Innovation Social Enterprise 2014 – αθλοθετήθηκε από τη ΔΕΗ και απονεμήθηκε στην Κοιν. Συν. Επιχ. Καλλονή – Κελλιά Τήνου για τη δραστηριοποίησή της στη διαχείριση απορριμμάτων και στην ευαισθητοποίηση και άλλων νησιών των Κυκλάδων.

– Social Enterprise Start-Up 2014 – αθλοθετήθηκε από την ΕΥΔΑΠ και απονεμήθηκε στην Κοιν. Συν. Επιχ. ROI CAT στη Θεσσαλονίκη, που κατασκευάζει και εμπορεύεται παιγνίδια για παιδιά με ειδικές ανάγκες, τα οποία συμβάλλουν στη συναισθηματική και ψυχική ανάπτυξή τους.

Σημειώνεται ότι τα βραβεία φιλοτέχνησε η διεθνούς φήμης γλύπτρια Αγγέλικα Κοροβέση. Επίσης ότι, στις επτά αυτές βραβευθείσες εταιρείες, πέραν του χρηματικού επάθλου των 2.000 ευρώ για την περαιτέρω ανάπτυξή τους, θα προσφερθεί, εκ μέρους του British Council Greece, ένα πλήρες εκπαιδευτικό πακέτο που θα τις βοηθήσει να αναπτύξουν δεξιότητες και να ανταποκριθούν καλύτερα στις ανάγκες της επιχείρησής τους. Συμπληρωματικά, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, συντονιστής του Enterprise Network-Hellas, προσφέρει καθοδήγηση και πρόσβαση σε εργαλεία χρηματοδότησης, σε διεθνείς αγορές κ.α.

Επιπλέον, η εταιρεία ΙΑΠΕΤΟΣ Α.Ε. προσφέρει στους νικητές δύο κατηγοριών βραβείων –Enterprise of the Year και Community Impact– την ανάπτυξη συστήματος ποιότητος ISO 9001: 2008 και η εταιρεία EQA HELLAS την πιστοποίηση των δύο κοινωνικών επιχειρήσεων κατά το συγκεκριμένο πρότυπο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή