Εως τον Μάρτιο οι αιτήσεις για τα Ελληνικά Βραβεία Επιχειρηματικότητας

Εως τον Μάρτιο οι αιτήσεις για τα Ελληνικά Βραβεία Επιχειρηματικότητας

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους νέους Ελληνες επιχειρηματίες που έχουν μετατρέψει σε επιχείρηση μία καινοτόμο ιδέα και έχουν προοπτικές ισχυρής, βιώσιμης ανάπτυξης μέσα και από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αναζητούν, για τρίτη συνεχή χρονιά, οι δημιουργοί του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας. Από χθες άνοιξε η διαδικτυακή πλατφόρμα στην ιστοσελίδα www.hellenicaward.com, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας με καταληκτική προθεσμία την 4η Μαρτίου 2015.

Ο θεσμός, τον οποίο διαχειρίζεται και χρηματοδοτεί ο όμιλος Libra Group για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (Hellenic Initiative), βραβεύει κάθε χρόνο έναν έως και πέντε νικητές, παρέχοντάς τους όλους τους απαιτούμενους πόρους προκειμένου να υλοποιήσουν νέες και καινοτόμους επιχειρηματικές ιδέες. Πέραν της άτοκης χρηματοδότησης, το βραβείο προσφέρει στους νικητές του ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών επιχειρηματικής υποστήριξης, καθώς και συμβουλευτική καθοδήγηση (mentoring) από πολύπειρα στελέχη επιχειρήσεων. Αφιλοκερδώς επίσης παρέχονται νομικές και λογιστικές υπηρεσίες, υπηρεσίες μάρκετινγκ, τεχνολογίας, επικοινωνίας και διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού. Οι νικητές του 2015 θα μοιραστούν το συνολικό ποσό χρηματοδότησης ύψους περίπου 700.000 ευρώ, το οποίο παρέχεται από τον όμιλο Libra Group (συμφερόντων της οικογένειας Λογοθέτη με γραφεία στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη) και τους εταίρους του βραβείου. Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας απευθύνεται τόσο σε έμπειρους όσο και σε νέους επιχειρηματίες στην Ελλάδα, των οποίων τα επιχειρηματικά σχέδια επιδεικνύουν βιωσιμότητα, χρηματοοικονομική σύνεση και

καινοτομία, δημιουργώντας παράλληλα θέσεις εργασίας.

Αίτηση μπορούν να υποβάλουν άτομα ή ομάδες προσώπων που έχουν μία επιχειρηματική ιδέα, ακόμη και αν δεν διαθέτουν προηγούμενη επιχειρηματική εμπειρία, καθώς και υφιστάμενες ιδιωτικές –μη εισηγμένες– εταιρείες, οι οποίες ωστόσο είναι σε θέση να αποδείξουν ότι διαθέτουν μια νέα επιχειρηματική ιδέα που δεν απορρέει ευθέως από τη βασική τους δραστηριότητα και, παράλληλα, δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί επαρκώς από ίδιους πόρους.

Το 2013 και το 2014 βραβεύτηκαν 8 επιχειρηματικές ιδέες οι οποίες εξακολουθούν και σήμερα να είναι σε πλήρη δραστηριότητα, έχοντας μάλιστα δημιουργήσει περί τις 500 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας.

Συμμέτοχοι στο πρόγραμμα του βραβείου είναι η Τράπεζα Πειραιώς, η αυστραλιανή εταιρεία επενδύσεων και ανάπτυξης ακινήτων Jalouise Pty Ltd και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Γουλανδρής. Στους υποστηρικτές των βραβείων περιλαμβάνονται η Antidote, το Δικηγορικό Γραφείο Λυκουρέζου, η People for Business, η Reed Smith, η S&Team και η SAP Hellas.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή