Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Motor Οil

Κέρδη το εννεάμηνο

Σε αξιοπρεπή επίπεδα κινήθηκε η εμπορευσιμότητα της μετοχής της Motor Oil παρά την καθήλωση της συναλλακτικής δραστηριότητας στο Χ.Α. Η μετοχή ενισχύθηκε 9,79% σε εβδομαδιαία βάση. Σε θετική τροχιά παρέμεινε η Motor Oil το φετινό εννεάμηνο έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2013. Σύμφωνα με τη λογιστική κατάσταση εννεαμήνου, η εισηγμένη εμφάνισε ενοποιημένα καθαρά κέρδη μετά φόρους ύψους 304.000 ευρώ, έναντι επίσης κερδών 340.000 ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

ΟΛΘ

Επενδύσεις 315 εκατ.

Στα επίπεδα των 21,790 ευρώ αναρριχήθηκε στη διάρκεια της εβδομάδας η μετοχή του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), καταγράφοντας συνολικά κέρδη 3,31%. Η διοίκηση του δεύτερου μεγαλύτερου λιμανιού ανακοίνωσε επενδύσεις ύψους 315 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη υποδομών και την προμήθεια εξοπλισμού στην πενταετία 2015-2019. Η φετινή χρήση εξελίσσεται θετικά για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, καθώς στο 9μηνο η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων αυξήθηκε κατά 11,8%, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Δρομέας

Θετικά νέα

Ρευστοποιήσεις εκδηλώθηκαν για τη μετοχή του Δρομέα στις τελευταίες χρηματιστηριακές συνεδριάσεις. Η μετοχή της εταιρείας υπέστη πτώση 17,3% με συνέπεια ο τίτλος να διολισθήσει στα 0,153 ευρώ. Θετικά νέα τόσο ως προς τους νέους διαγωνισμούς του Γερμανικού Στρατού όσο και ως προς τις συμβάσεις ανάθεσης έργων στις αραβικές χώρες καλλιεργούν κλίμα προσδοκιών στο επιτελείο του Δρομέα που δίνει έμφαση αυτό το διάστημα και στην προσπάθεια στρατηγικού επαναπροσανατολισμού της εμπορικής δραστηριότητας της εταιρείας.

Αεροπορία Αιγαίου

Νέοι προορισμοί

Eβδομαδιαία άνοδο 4,31% κατέγραψε η μετοχή της Αεροπορίας Αιγαίου την προτελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου. Η διοίκηση της εισηγμένης ανακοίνωσε ότι το 2015 η εταιρεία θα προσφέρει 15 εκατ. θέσεις, αυξημένες κατά 2 εκατ. σε σχέση με το 2014. Το θερινό πρόγραμμα της εταιρείας είναι πιο ενισχυμένο από τους αρχικούς σχεδιασμούς, με περισσότερους νέους προορισμούς, ενώ οι προοπτικές ανάπτυξης διαφαίνονται ιδιαίτερα θετικές. Μέχρι το καλοκαίρι του 2015 η εταιρεία αναμένεται να προχωρήσει στην πρόσληψη 250 ατόμων.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή