Η νέα ταυτότητα και ανανέωση της στρατηγικής επικοινωνίας του δικτύου για την ΕΚΕ

Η νέα ταυτότητα και ανανέωση της στρατηγικής επικοινωνίας του δικτύου για την ΕΚΕ

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την πρόσφατη ενημερωτική συνάντηση που διοργάνωσε το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΔΕΚΕ), η πρόεδρος κ. Μαρία Αλεξίου και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου παρουσίασαν επισήμως –για πρώτη φορά– τη νέα εταιρική ταυτότητα, όπως και την ανανέωση της στρατηγικής επικοινωνίας του δικτύου. Είναι μια ουσιαστική ανανέωση που πιστοποιείται με δράσεις, υπηρεσίες και πρωτοβουλίες του δικτύου, που διευκολύνουν την πορεία των επιχειρήσεων προς τον στόχο της «βιώσιμης ανάπτυξης με οικονομική μεγέθυνση, περιβαλλοντική μέριμνα και κοινωνική συνοχή».

Στα 15 χρόνια που λειτουργεί στην Ελλάδα το ΕΔΕΚΕ εκπροσωπεί επάξια τις ελληνικές επιχειρήσεις, με πλέον πρόσφατο επίτευγμα/σταθμό κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014, στη διάρκεια της ελληνικής ευρωπαϊκής προεδρίας. Χάρη στη συστηματική συνεργασία του, επετεύχθη η υιοθέτηση της νέας οδηγίας για τη διαφάνεια και τη δημοσιοποίηση μη οικονομικών πληροφοριών εκ μέρους των επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο αυτό, η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Φεβρουάριο του 2015 συγκαλεί πολυσυμμετοχικό φόρουμ, στο οποίο οι ελληνικές επιχειρήσεις θα εκπροσωπηθούν από το ΕΔΕΚΕ.

Σημαντική επικείμενη δράση του ΕΔΕΚΕ είναι η εκδήλωση την προσεχή Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014 στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Ανθρώπινα Δικαιώματα & Καταπολέμηση της Διαφθοράς». Η εκδήλωση απευθύνεται σε εκπροσώπους της επιχειρηματικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, της πολιτείας και της κοινωνίας και συνδιοργανώνεται από το Global Compact Network Hellas, τη Διεθνή Διαφάνεια Ελλάδος και το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Ως γνωστόν, η Θεσσαλονίκη είναι η «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014» και η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ταυτόχρονα, θα γίνουν και τα εγκαίνια της έκθεσης/καμπάνιας της ΜΚΟ Praksis για το Human Trafficking, η οποία θα διαρκέσει ώς τις 15 Δεκεμβρίου 2014.

Το νέο λογότυπο του ΕΔΕΚΕ –το οποίο αποτελεί σήμα κατατεθέν για τις επιχειρήσεις μέλη του– δίνει «εύγλωττα» το εύρος της φιλοσοφίας και των δράσεων του δικτύου μέσα από τα τέσσερα βασικά χαρακτηριστικά του. Και η νέα ιστοσελίδα του δικτύου (www.csrhellas.org) είναι εύκολη στη χρήση, με εμπλουτισμένο περιεχόμενο και προσφέρει βασικό «εργαλείο» τόσο για τις επιχειρήσεις, όσο και για κάθε ενδιαφερόμενο. Με μεγάλο «απόντα» τον αείμνηστο Νίκο Αναλυτή, ιδρυτικό μέλος και πρόεδρο επί σειρά ετών του ΕΔΕΚΕ, ανακοινώθηκε στις 24 Νοεμβρίου 2014 η έναρξη του 2ου κύκλου του φοιτητικού διαγωνισμού για ΕΚΕ «Νίκος Αναλυτής» για την περίοδο 2014 – 2015.

Διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και παρέχει στους νέους την ευκαιρία να εξειδικευθούν στη συμβολή της ΕΚΕ για την ανάπτυξη υγιούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Θέμα του διαγωνισμού είναι ο ρόλος της ΕΚΕ στο επιχειρείν ως μοχλός ανάπτυξης, με έμφαση στις ΜμΕπιχειρήσεις και κατά προτίμηση στους κλάδους Τουρισμού, Ναυτιλίας, Αγροτο-διατροφής. Παρουσιάσθηκαν επίσης, τόσο οι εν ενέργεια όσο και οι επικείμενες νέες συνεργασίες και συμπράξεις, αλλά και τα νέα προγράμματα, υπηρεσίες και ομάδες εργασίας, που χρήζουν, ωστόσο, ξεχωριστής αναφοράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή