Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Hellas Online

Ολοκλήρωση εξαγοράς

Αυξημένες συναλλαγές παρουσίασε η μετοχή της Hellas Online την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου. Η μετοχή ενισχύθηκε 6,09%. Η Vodafone Ελλάδας ανακοίνωσε στην αρχή της εβδομάδας ότι ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του ποσοστού 72,7% που κατείχαν στην Hellas Online οι εταιρείες Intracom Holdings και World Equities Investments Holdings SA. Kατέχοντας ήδη μερίδιο 18,4% στην Hellas Online, με την ολοκλήρωση αυτής της συμφωνίας το συνολικό ποσοστό της Vodafone Ελλάδας πλέον ανέρχεται στο 91,2%.

ΟΤΕ

Ενδιαφέρον επενδυτών

Οριακή άνοδος 0,30% κατέγραψε στη διάρκεια της εβδομάδας η μετοχή του ΟΤΕ με αρκετά υψηλό όγκο συναλλαγών. Η διοίκηση του Οργανισμού, στο πλαίσιο της παγκόσμιας εμβέλειας οικονομικού συνεδρίου για τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών που διοργάνωσε η Morgan Stanley στη Βαρκελώνη, είχε συναντήσεις με στελέχη από περισσότερες από 45 επενδυτικές εταιρείες. Το ενδιαφέρον των επενδυτών ήταν ιδιαίτερα αυξημένο τόσο στις επιμέρους συναντήσεις, όσο και στην κυρίως παρουσίαση της ελληνικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών.

AΝΕΚ Lines

Διεύρυνση ζημιών

Εβδομαδιαίες απώλειες 16,48% κατέγραψε η μετοχή της AΝΕΚ Lines. H εισηγμένη ακτοπλοϊκή εταιρεία παρέμεινε σε ζημιογόνο πορεία και το φετινό εννεάμηνο. Ειδικότερα, τα ενοποιημένα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας για το εννεάμηνο του 2014 διαμορφώθηκαν σε ζημίες 11,0 εκατ. ευρώ έναντι 10,8 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2013. Σημειώνεται ότι την 1η Αυγούστου 2014 ολοκληρώθηκε η πώληση των πλοίων «Σοφοκλής Β.» και «Λευκά Ορη» έναντι συνολικού τιμήματος 21 εκατ. ευρώ.

Τράπεζα Πειραιώς

Μείωση προσωπικού

Οι τοποθετήσεις ξένων χαρτοφυλακίων στη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς ώθησαν τον τίτλο σε εβδομαδιαία κέρδη 2,45%. Σύμφωνα με την εννεάμηνη λογιστική κατάσταση, το δίκτυο καταστημάτων στο τέλος Σεπτεμβρίου 2014 αριθμούσε 1.252 μονάδες, με 870 καταστήματα στην Ελλάδα και 382 στο εξωτερικό. Το ανθρώπινο δυναμικό ανερχόταν σε 22.260 άτομα, 16.528 σε εγχώριες και 5.732 σε διεθνείς δραστηριότητες. Σημειώνεται ότι το προσωπικό στην Ελλάδα είναι μειωμένο κατά 14% από τον Δεκέμβριο 2012 σε συγκρίσιμη βάση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή