Βραβεία του ΣΒΒΕ σε 19 επιχειρήσεις για καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες

Βραβεία του ΣΒΒΕ σε 19 επιχειρήσεις για καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες

3' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναπτύσσουν καινοτόμα προϊόντα. Παράγουν στην Ελλάδα, προσφέρουν απασχόληση σε χιλιάδες ανθρώπους, ενώ μέσω της εξαγωγικής τους δραστηριότητας «ταξιδεύουν» τα ελληνικά προϊόντα στην άλλη άκρη του κόσμου. Πρόκειται για τις 19 εταιρείες που βραβεύθηκαν στο πλαίσιο του θεσμού «Βραβεία Ελληνική Αξία Βορείου Ελλάδος». Ο θεσμός αποτελεί πρωτοβουλία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και φέτος υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της «Καθημερινής». Στην απονομή των βραβείων παρευρέθησαν περισσότερα από 400 άτομα. Στην τελετή απένειμαν βραβεία και επαίνους ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, ο αν. υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, ο γ.γ. Δημοσίων Εργων Σ. Σιμόπουλος, ο γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων Π. Κοκκόρης, ο γ.γ. Προβολής και Επικοινωνίας Γ. Καραγιάννης, ο αν. διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρ. Αντωνιάδης, ο πρύτανης του ΑΠΘ Π. Μήτκας και η κ. Μ. Δερτιλή, μέλος του Δ.Σ. της «Καθημερινής».

Τα βραβεία και τους επαίνους έλαβαν οι εταιρείες:

• Βραβείο «Αριστεία Μεγάλης Επιχείρησης» στην Kleemann Hellas ΑΒΕΕ: Η εταιρεία με έδρα το Κιλκίς εξάγει ανελκυστήρες σε πάνω από 90 χώρες. Η μονάδα στο Κιλκίς είναι πλήρως καθετοποιημένη, ενώ διαθέτει εργοστάσιο στη Σερβία και την Κίνα.

Η χαρτοβιομηχανία SP-Cartonpak Hellas Α.Ε., με έδρα τη Θεσσαλονίκη και πάνω από 300 εργαζομένους, και η Χατζόπουλος Α.Ε., εταιρεία παραγωγής εύκαμπτων υλικών συσκευασίας, που εξάγει το 70% της παραγωγής, έλαβαν έπαινο στην ίδια κατηγορία.

• Βραβείο «Αριστεία Μεσαίας Επιχείρησης» στις εταιρείες Palaplast A.E. και Χήτος ΑΒΕΕ. Η Palaplast είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής πλαστικών εξαρτημάτων, συστημάτων άρδευσης και U-PVC σωλήνων στην Ελλάδα. Πάνω από το 53% του κύκλου εργασιών της προέρχεται από εξαγωγές, καθώς διαθέτει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 100 χώρες και απασχολεί πάνω από 240 εργαζομένους.

Η Χήτος είναι γνωστή για το φυσικό μεταλλικό νερό Ζαγόρι και απασχολεί 235 εργαζομένους. Η εταιρεία πραγματοποιεί εξαγωγές σε πάνω από 20 χώρες.

Στην εταιρεία Epsilon Net A.E. που δραστηριοποιείται στον τομέα της πληροφορικής και στη Φαίδων Α.Ε. που παράγει ειδικά βιολειτουργικά προϊόντα απονεμήθηκε έπαινος στην κατηγορία «Αριστεία Μεσαίας Επιχείρησης».

• Βραβείο «Αριστεία Μικρής Επιχείρησης» στην εταιρεία Τιριακίδης Βασίλειος ΑΒΕΤΕ, που παράγει προϊόντα από σύνθετα υλικά με εφαρμογή στην αυτοκίνηση, τη ναυτιλία, τη βιομηχανία και την ενέργεια. Μέσα σε λιγότερο από οκτώ χρόνια από την ίδρυσή της έχει πετύχει να εξάγει το 90% των προϊόντων της σε 13 χώρες.

• Βραβείο «Γυναίκα Επιχειρηματίας» στην κ. Ελένη Θεοχάρη, γενική διευθύντρια της εταιρείας Ηπειρωτική Βιομηχανία εμφιαλώσεων Βίκος Α.Ε., που κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο των εμφιαλωμένων νερών. Η εταιρεία Βίκος διαθέτει τρία εργοστάσια και απασχολεί περί τους 270 εργαζομένους. Αξίζει να σημειωθεί ότι βρίσκεται σε διαρκή κερδοφορία από το 2002.

• Βραβείο «Καινοτομίας» στη MLS Πληροφορική Α.Ε., που παράγει κινητά τηλέφωνα, ταμπλέτες και λογισμικό. Η εταιρεία κέρδισε το Χρυσό Πανευρωπαϊκό Βραβείο Τεχνολογίας το 1999, ενώ το 2003 ανέπτυξε το πρώτο σύστημα αυτόματης πλοήγησης της ελληνικής αγοράς.

Επαινος καινοτομίας απονεμήθηκε στην εταιρεία Pelopac ABEE, που πρωτοπορεί παγκοσμίως στην τυποποίηση ελιών μέσω του καινοτόμου συστήματος ανίχνευσης κουκουτσιών στις εκπυρηνωμένες ελιές, και στην Anatomic Help A.E., που παράγει καινοτόμα προϊόντα, όπως ανατομικά στρώματα, μαξιλάρια κ.ά. Η εταιρεία εξάγει τα προϊόντα της σε πάνω από 25 χώρες.

• Βραβείο «Εξωστρέφειας» στην εταιρεία παραγωγής ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας Olympia Electronics, που εξάγει σε περισσότερες από 72 χώρες. Η εταιρεία εν μέσω κρίσης έχει καταφέρει να αυξήσει τα κέρδη της.

Επαίνους έλαβαν και οι εταιρείες ΕΚΜΕ και ΕΛΒΙΑΛ.

• Βραβείο «Περιβάλλον» στην εταιρεία Ελληνικοί Λευκόλιθοι ΑΜΒΝΕΕ, καθώς εφαρμόζει εκτενές πρόγραμμα αποκατάστασης τοπίου που τα τελευταία 11 χρόνια έχει κοστίσει 2,5 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία βρίσκεται στην πρώτη θέση παγκοσμίως στην παραγωγή και διάθεση καυστικού μαγνήσιου.

Επαινος απονεμήθηκε στην εταιρεία Συστήματα Sunlight ΑΒΕΕ, η οποία μεταξύ άλλων έχει επενδύσει 25 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία της πλέον σύγχρονης μονάδας ανακύκλωσης συσσωρευτών μολύβδου της Ευρώπης, στην Κομοτηνή

• Βραβείο «Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης» στην τσιμεντοβιομηχανία Τιτάν.

Επαινος στην ίδια κατηγορία απονεμήθηκε στην εταιρεία Ελληνικός Χρυσός.

Οι υποψηφιότητες που υποβλήθηκαν αξιολογήθηκαν από εξαμελή επιτροπή, αποτελούμενη από πανεπιστημιακούς και επιχειρηματίες. Ειδικότερα, στην επιτροπή αξιολόγησης συμμετείχαν ο καθηγητής και πρόεδρος του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος κ. Κ. Γραμμένος, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας καθηγητής Αχιλλέας Ζαπράνης, ο κ. Ν. Πέντζος, πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, ο κ. Αθ. Σαββάκης, πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, ο κ. Γ. Σταύρου, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΣΒΒΕ, και ο κ. Αστ. Τσουκαλάς, προϊστάμενος του Περιφερειακού Γραφείου Θεσσαλονίκης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή