Μέχρι 18 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις ενδιαφέροντος στον ΟΠΑΠ

Μέχρι 18 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις ενδιαφέροντος στον ΟΠΑΠ

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων που θα φιλοξενήσει τις παιγνιομηχανές (VLTs) του ΟΠΑΠ. Παράλληλα οι σχέσεις του τελευταίου με τους πράκτορες οξύνονται, καθώς αυτοί απορρίπτουν το προτεινόμενο μοντέλο ανάπτυξης των καταστημάτων του οργανισμού. Χθες η Ομοσπονδία Πρακτόρων κάλεσε τους πράκτορες να μη συμμετάσχουν στο εγχείρημα που προωθεί ο ΟΠΑΠ.

Ο οργανισμός στις 27 Νοεμβρίου 2014 απηύθυνε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στους περίπου 4.500 πράκτορες του δικτύου του, για συμμετοχή στα νέα καταστήματα παιγνιομηχανών, γνωστά και ως gaming halls. Καθένας πράκτορας ή κοινοπραξία μέχρι δέκα πράκτορες, έχοντας δικαίωμα πρώτης προτίμησης, μπορούν να διεκδικήσουν μια άδεια λειτουργίας ενός gaming hall που θα περιλάβει 25 VLTs. Οι ενδιαφερόμενοι πράκτορες θα πρέπει να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις ενδιαφέροντος στον ΟΠΑΠ μέχρι 18 Δεκεμβρίου 2014.

Ο ΟΠΑΠ, ωστόσο, δεν άφησε εκτός της βιομηχανίας των VLTs όσους πράκτορες δεν έχουν τη δυνατότητα (οικονομική κ.λπ.) να επενδύσουν σε ένα gaming hall. Οι τελευταίοι μπορούν να αποκτήσουν ομολογίες που θα εκδώσει ο ΟΠΑΠ και η απόδοση των οποίων θα συνδεθεί με την πορεία και των 16.500 VLTs. Ειδικότερα ο οργανισμός θα εκδώσει ομολογίες ύψους μέχρι 10 εκατ. ευρώ, και κάθε πράκτορας θα μπορεί να λάβει ομολογίες αξίας μέχρι 10.000 ευρώ ο καθένας. Η μέση ετήσια εκτιμώμενη απόδοση των ομολογιών, σύμφωνα με τον ΟΠΑΠ, θα ανέλθει μεταξύ 6% και 21%. Η απόδοση εξαρτάται από το μέσο έσοδο κάθε μηχανής ανά ημέρα, μετά την απόδοση των κερδών στους παίκτες.

Οι πράκτορες, πάντως, οδεύουν προς μετωπική σύγκρουση με τη διοίκηση του οργανισμού. Η Ομοσπονδία Πρακτόρων κάλεσε χθες τους πράκτορες να μη συμμετάσχουν στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Οι πράκτορες θεωρούν υψηλό το τίμημα των 70.000 έως 90.000 ευρώ από την πλευρά του παραχωρησιούχου για τη δημιουργία ενός καταστήματος με VLTs. Επίσης ο παραχωρησιούχος αναλαμβάνει το λειτουργικό κόστος των καταστημάτων (ενοίκια, μισθοδοσία υπάλληλων κ.λπ.), ενώ ο ΟΠΑΠ θα προμηθεύσει τις μηχανές (VLTs).

Oρισμένοι πράκτορες θέτουν ακόμη κάποια κρίσιμα ζητήματα που δεν έχουν αποσαφηνιστεί, όπως είναι π.χ. το ανώτατο όριο χρημάτων που θα μπορεί να παίζει και να χάσει ένας παίκτης την ημέρα. Επίσης η απουσία του κειμένου της ατομικής σύμβασης που θα υπογραφεί χαρακτηρίζεται ένα δεύτερο πρόβλημα.

Ωστόσο, οι καθυστερήσεις που υπήρξαν μέχρι σήμερα, κυρίως εξαιτίας των ατέρμονων διαπραγματεύσεων με τους πράκτορες, αναγκάζει τον ΟΠΑΠ να τρέξει, καθώς έχουν στενέψει επικίνδυνα για τον ίδιο τα χρονικά περιθώρια ανάπτυξης των gaming halls. Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΠΑΠ ήδη έχει καταβάλει 560 εκατ. ευρώ για τις άδειες 35.000 παιγνιομηχανών, εκ των οποίων, η πρώτη παρτίδα των 16.500 μηχανών που αφορά τον ίδιο, θα πρέπει να έχει εγκατασταθεί μέχρι το τέλος του επόμενου έτους. Πρακτικά ο ΟΠΑΠ πρέπει στους επόμενους 13 μήνες να κατασκευάσει και να λειτουργήσει 650 καταστήματα σε όλη τη χώρα ή περίπου 50 καταστήματα κάθε μήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή