Κέρδη 6% σε τέσσερις συνεδριάσεις στο Χ.Α

Κέρδη 6% σε τέσσερις συνεδριάσεις στο Χ.Α

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε θετική τροχιάπαρέμεινε το χρηματιστήριο Αθηνών για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση. Ηδη, ο Γενικός Δείκτης εμφανίζει συνολικά κέρδη 6% που μεταφράζεται σε ενίσχυση της κεφαλαιοποίησης κατά 3,102 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζουν αναλυτές, το χρηματιστήριο παραμένει στη μέγγενη των εξελίξεων της διαπραγμάτευσης της Αθήνας με τους εκπροσώπους των δανειστών, με το βλέμμα όλων πλέον να στρέφεται στην κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου. Εκτός από τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο και στη σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ και τις αποφάσεις που θα λάβει ο Μάριο Ντράγκι με την έντονη φημολογία να κάνει λόγο για «πράσινο φως» στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Παράλληλα σήμερα ξεκινά η διαδικασία άσκησης των πιστωτικών παραστατικών (warrants) για τις μετοχές της Alpha Βank.

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης διαμορφώθηκε στις 1.008,03 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο σε ποσοστό 1,68%.

Είναι το υψηλότερο κλείσιμο μετά τη συνεδρίαση της 9ης Οκτωβρίου, τις 1.025,05 μονάδες.

Ενδοσυνεδριακά, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 1.012,36 μονάδες, όταν σημείωνε άνοδο έως και 2,12%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 97,874 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων η αξία των προσυμφωνημένων συναλλαγών ήταν αξίας 10,62 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,75%. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της ΔΕΗ (6,71% στα 7,000 ευρώ), του Ελλάκτωρα (6,12%), της Αlpha Bank (4,67%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (4,08%), του Τιτάνα (3,84%), της ΕΧΑΕ (3,81%), της Εθνικής (3,55% στα 2,040 ευρώ και της Eurobank 3,08% στα 0,268 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή