Επένδυση 31 εκατ. ευρώ στην Κομοτηνή από Sunlight Recycling

Επένδυση 31 εκατ. ευρώ στην Κομοτηνή από Sunlight Recycling

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον αντίποδα της αποβιομηχάνισης της χώρας λόγω της κρίσης, η Sunlight Recycling –συμφερόντων Πάνου Γερμανού– ξεκινά τη λειτουργία της πλέον σύγχρονης μονάδας ανακύκλωσης συσσωρευτών μολύβδου στην Ευρώπη, συνολικής επένδυσης ύψους 31 εκατ. ευρώ.

Η νέα εργοστασιακή μονάδα υλοποιείται σε έκταση 42 στρεμμάτων στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής και αποτελεί επιχειρηματική εξέλιξη της Συστήματα Sunlight ΑΒΕΕ, παράγοντας αξία για την εταιρεία και την εγχώρια οικονομία και δημιουργώντας πολλαπλασιαστικά οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη, όπως τη δημιουργία 50 νέων θέσεων εργασίας, συμβολή στην επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων της χώρας και μείωση εκροής συναλλάγματος από τη χώρα κατά 40 εκατ. ευρώ. Με δυνατότητα ανακύκλωσης 30.000 τόνων χρησιμοποιημένων μπαταριών ετησίως, η Sunlight Recycling αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη προσέγγιση ανακύκλωσης μπαταριών μολύβδου στην Ελλάδα και την πιο σύγχρονη τεχνολογικά και περιβαλλοντικά μονάδα στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, μέσα από τη νέα μονάδα επιτυγχάνεται η συλλογή και συγκέντρωση των χρησιμοποιημένων μπαταριών μολύβδου, η ανακύκλωσή τους με βάση διεθνή πρότυπα ποιότητας και η μελλοντική αξιοποίησή τους από τη Συστήματα Sunlight για την παραγωγή νέων μπαταριών στην Ελλάδα. «Η Sunlight Recycling αποτελεί ένα ελληνικό μοντέλο μοναδικού συνδυασμού επιχειρηματικότητας και βιώσιμης ανάπτυξης. Μέσω της Sunlight Recycling καθετοποιούμε πλήρως την παραγωγική μας διαδικασία και γινόμαστε ακόμα πιο ανταγωνιστικοί στη διεθνή αγορά, όπου διεκδικούμε μεγάλα μερίδια», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Βασίλης Μπίλλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή