Δραστήρια πτητικώς και η νέα σεζόν για την Aegean

Δραστήρια πτητικώς και η νέα σεζόν για την Aegean

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντυπωσιακό προμηνύεται το ερχόμενο καλοκαίρι, με τα στοιχεία κίνησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) από τη μια να βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ στο 11μηνο του έτους και από την άλλη την Aegean Airlines να έχει προγραμματίσει ένα ιδιαίτερα ενισχυμένο πτητικό πρόγραμμα. Υστερα από τα εμφανή οφέλη της εξαγοράς της Olympic Air, η Aegean Airlines αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς ενισχύοντας συχνότητες σε υφιστάμενους προορισμούς, ενώ παράλληλα εισάγει νέα δρομολόγια σε πόλεις που δεν είχε προσεγγίσει μέχρι πρότινος.

Ο Νοέμβριος βρήκε τον ΔΑΑ με περισσότερους από 1 εκατ. επιβάτες, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνει την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των ξένων ταξιδιωτών όσον αφορά τη χώρα ως προορισμό, ενώ και οι Ελληνες αυξάνουν σημαντικά την κινητικότητά τους. Οι επιβάτες εξωτερικού αυξήθηκαν τον Νοέμβριο κατά 21,4% και του εσωτερικού ενισχύθηκαν κατά 38,7%. Τα στοιχεία της περιόδου Ιανουαρίου – Νοεμβρίου θέλουν τους επιβάτες του ΔΑΑ να είναι κατά 20,8% περισσότεροι από ό,τι το αντίστοιχο διάστημα του 2013.

Εχοντας ήδη ένα πολύ ισχυρό «μαξιλάρι», η Aegean Airlines προγραμματίζει ένα δραστήριο καλοκαίρι. Τα οικονομικά αποτελέσματα 9μήνου δείχνουν θετική πορεία, καθώς τα ενοποιημένα έσοδά της ανήλθαν σε 736 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 10% σε σχέση με τον κύκλο εργασιών των δύο εταιρειών το 9μηνο του 2013. Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 105,4 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 39%, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ενισχύθηκαν κατά 31%.

Αποτέλεσμα είναι το καλοκαίρι του 2015 η εταιρεία να πετά σε 16 νέους προορισμούς, σε 10 νέες χώρες, με το πρόγραμμά της να αριθμεί 134 προορισμούς (100 στο εξωτερικό, σε 42 χώρες και την Ελλάδα). Το θερινό πρόγραμμά της είναι πιο ενισχυμένο από τους αρχικούς σχεδιασμούς. Στο δίκτυο της Aegean για το 2015 προστίθενται οι Ολλανδία, Μάλτα, Κουβέιτ, Φινλανδία, Σαουδική Αραβία, Εσθονία, Νορβηγία, Ιράν, Αρμενία, Κροατία και 16 διεθνείς προορισμοί (Ελσίνκι, Τουλούζη, Ντοβίλ, Μετς, Νάπολη, Πίζα, Μάλτα, Αμστερνταμ, Κουβέιτ, Πάφος, Ριάντ, Ταλίν, Οσλο, Τεχεράνη, Ντουμπρόβνικ, Ερεβάν), ενώ αυξάνεται σημαντικά η συχνότητα των πτήσεων σε χώρες-πηγές τουρισμού όπως είναι η Γαλλία, η Ιταλία, η Ελβετία, η Αγγλία και η Γερμανία. Παράλληλα, ενισχύεται περαιτέρω το δίκτυο της Μέσης Ανατολής και της ευρύτερης Β. Αφρικής και Ανατολής, το οποίο περιλαμβάνει συνολικά 8 χώρες (Αίγυπτος, Λίβανος, Ιορδανία, Ισραήλ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κουβέιτ, Σαουδική Αραβία, Ιράν). Στο δίκτυο της Αθήνας η Aegean αυξάνει σημαντικά συχνότητες, χωρητικότητα και συνδέσεις σε νησιά όπως η Νάξος, η Μήλος και η Πάρος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή