Δάνεια 5 δισ. ευρώ θα χορηγήσει το 2015 η Εθνική Τράπεζα

Δάνεια 5 δισ. ευρώ θα χορηγήσει το 2015 η Εθνική Τράπεζα

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διάθεση τουλάχιστον 5 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της οικονομίας το 2015 έθεσε ως κεντρικό στόχο της Εθνικής ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Αλέξανδρος Τουρκολιάς. Μιλώντας σε εκδήλωση της τράπεζας στη Μεσσηνία, ο κ. Τουρκολιάς υπογράμμισε ότι η Εθνική Τράπεζα «θα συνεχίσει την υλοποίηση της πολιτικής της για την προώθηση της ανάπτυξης, δηλαδή την ευημερία της κοινωνίας. Η Ελλάδα χρειάζεται όχι απλώς επενδύσεις, χρειάζεται κύμα επενδύσεων και μάλιστα διάχυσή τους στην περιφέρεια». «Ολοκληρώνουμε τον σχεδιασμό μας για το 2015», συνέχισε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής, «θέτοντας ως στόχο τη διάθεση, στο σύνολο της οικονομίας, τουλάχιστον 5 δισ. ευρώ. Στόχος φιλόδοξος, αλλά εφικτός. Στόχος που εναρμονίζεται με τις διεθνείς εκτιμήσεις για ουσιαστική ανάπτυξη το 2015, έπειτα από 6 έτη επώδυνης ύφεσης». Ο κ. Τουρκολιάς εκτίμησε ότι η μετάβαση σε ρυθμούς ανάπτυξης πλησίον του 3% είναι εφικτή από το 2015. «Το αναπτυξιακό απόθεμα», τόνισε ο κ. Τουρκολιάς, «είναι ακόμη ισχυρότερο, αν αναλογιστούμε την, εν πολλοίς, αναξιοποίητη λόγω βαθιάς ύφεσης ώθηση που θα προσδώσουν στην οικονομία οι διαρθρωτικές μεταβολές των προηγούμενων ετών. Βελτιώσεις στο επιχειρηματικό περιβάλλον, στην ανταγωνιστικότητα της αγοράς εργασίας και στην τελική ανταγωνιστικότητα κόστους θα αποδώσουν το μέγιστο των αναπτυξιακών συνεργειών σε βάθος χρόνου. Η επαύξηση αυτής της αναπτυξιακής δυναμικής με αποφασιστική προώθηση μιας αμιγώς εθνικής ατζέντας στρατηγικών μεταρρυθμίσεων θα αποτελέσει καταλύτη για την παγίωση της αυτόνομης πορείας της χώρας προς τις αγορές και την ανταγωνιστικότητα. Το σημαντικότερο, όμως, κεφάλαιο και βασική κατάκτηση αυτής της επώδυνης πορείας είναι η ανάκτηση της αξιοπιστίας», ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Τουρκολιάς.

Ο πρόεδρος του ομίλου κ. Γεώργιος Ζανιάς υπογράμμισε ότι η ελληνική οικονομία όχι μόνο σταθεροποιείται αλλά περνάει και σε αναπτυξιακή τροχιά. «Γίνεται πλέον ολοένα και περισσότερο φανερό πως πολλά πράγματα αλλάζουν στη χώρα μας. Το οικονομικό κλίμα βρίσκεται στο καλύτερο επίπεδο των τελευταίων ετών, τα μεγάλα έργα έχουν αρχίσει και δουλεύουν, ο τουρισμός σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Συνεχίζουμε να παλεύουμε για να ανοίξουμε το νέο αναπτυξιακό κεφάλαιο για τη χώρα μας. Πιστεύω ακράδαντα πως αυτό που χρειάζεται τώρα η χώρα είναι να κρατήσουμε σταθερή πορεία».

Σημειώνεται ότι η εξόρμηση της διοίκησης της ΕΤΕ σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής της τράπεζας για αμεσότερη επικοινωνία με το παραγωγικό δυναμικό της χώρας. Τους τελευταίους μήνες έχουν επισκεφτεί περισσότερες από 140 παραγωγικές μονάδες σε όλη την Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή