Σύντομα (12/12/14)

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρία βραβεία για το i-bank Internet Banking της ΕΤΕ

Τρία βραβεία για το νέο i-bank Internet Banking κέρδισε η Εθνική Τράπεζα. Συγκεκριμένα, ένα χρυσό και δύο αργυρά στις κατηγορίες «Redesign-Relaunch», «E-banking: Πρωτοβουλίες Security» και «Συνδυασμός Ψηφιακού & Φυσικού Καναλιού». Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας, η νέα, ενιαία πλατφόρμα της Εθνικής για Internet, Mobile και Tablet Banking διαθέτει σύγχρονη, λιτή σχεδίαση και ενσωματώνει όλες τις σύγχρονες εξελίξεις και βέλτιστες πρακτικές στο επίπεδο της λειτουργικότητας, με τους χαμηλότερους χρόνους απόκρισης. Τα βραβεία τελούν υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GRECA). Σημειώνεται ότι η Εθνική βραβεύθηκε, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στο πλαίσιο του διαγωνισμού «e-volution awards 2015» που πραγματοποιήθηκε από το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συνάντηση της διοίκησης της ΕΤΕ με την εταιρεία Λουξ

Οι πιθανότητες χρηματοδότησης του επενδυτικού σχεδίου της Λουξ, κυρίως μέσω της έκδοσης εγγυητικών επιστολών από την Εθνική Τράπεζα Ελλάδος, προκειμένου να λάβει το 100% της προκαταβολής στο πλαίσιο του αναπτυξιακού νόμου, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν χθες οι διοικήσεις των δύο εταιρειών. Αν και η συνάντηση της διοίκησης της ΕΤΕ με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας κ. Αλέξανδρο Τουρκολιά χαρακτηρίζεται εθιμοτυπική, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με δεδομένο ότι η ΕΤΕ επέλεξε την εν λόγω βιομηχανία αναψυκτικών στο πλαίσιο του κύκλου επαφών που πραγματοποιεί με το παραγωγικό δυναμικό της χώρας. Η Λουξ σχεδιάζει να προχωρήσει σε νέα γραμμή παραγωγής για την παρασκευή νέων προϊόντων αναψυκτικών. Αυτό που κυρίως ενδιαφέρει τη Λουξ, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να αξιοποιήσει τη δυνατότητα που δίνει ο αναπτυξιακός νόμος για προκαταβολή του συνόλου της ενίσχυσης υπό την προϋπόθεση ότι η επιχείρηση θα προσκομίσει ισόποση εγγυητική επιστολή προσαυξημένη κατά 10%.

Σε χθεσινό δημοσίευμα της «Κ» εκ παραδρομής αναφέρθηκε ότι η μια εταιρεία που «κόπηκε» σε διαγωνισμό για την κατακύρωση του έργου με τίτλο «Σύζευξις ΙΙ – Υποδομές ασφάλειας, τηλεφωνίας, τηλεδιάσκεψης και καλωδίωσης» είναι η Globo. Οπως επισημαίνεται, η εταιρεία που συμμετείχε στη διαγωνιστική διαδικασία δεν ήταν η Globo, αλλά η Globo Technologies. Στο παρελθόν, οι δύο εταιρείες είχαν μετοχική σχέση, αλλά σήμερα, όπως αναφέρεται, δεν υπάρχει κάποια μετοχική σχέση. Η πρώτη από τις δύο ασχολείται με εμπορικές εφαρμογές κινητού, ενώ η δεύτερη με μεγάλα έργα πληροφορικής και επικοινωνιών του δημόσιου τομέα.

Ημερίδα ΕΙΑΣ με θέμα «Φερεγγυότητα II»

Ημερίδα με θέμα: «Φερεγγυότητα II – Ολιστική προσέγγιση στην εφαρμογή της Οδηγίας από τις ασφαλιστικές εταιρείες, υπό το πρίσμα της διαχείρισης κινδύνων», διοργανώνει το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών (ΕΙΑΣ) την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου. Στην ημερίδα επτά ομιλητές, στελέχη από την ΤτΕ, την Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών, ασφαλιστικές και ελεγκτικές εταιρείες θα καλύψουν με τις εισηγήσεις τους εξειδικευμένους τομείς της Οδηγίας όπως οι ποσοτικές απαιτήσεις (Πυλώνας Ι), η εταιρική διακυβέρνηση, ο εσωτερικός έλεγχος και η διαχείριση κινδύνων (Πυλώνας ΙΙ), οι εποπτικές αναφορές (Πυλώνας ΙΙΙ) και η αλλαγή εταιρικής κουλτούρας.

Σύστημα ιχνηλασιμότητας στη μαναβική των My Μarket

Σύστημα ιχνηλασιμότητας για τα προϊόντα μαναβικής, το οποίο μπορούν να χρησιμοποιούν όλοι οι καταναλωτές, εφαρμόζει η αλυσίδα καταστημάτων My Market. Ειδικότερα, μέσω του λογισμικού ιχνηλασιμότητας ασφάλειας τροφίμων e-cert, οι καταναλωτές απλώς σκανάροντας το QR Code που βρίσκεται δίπλα από την τιμή κάθε ελληνικού προϊόντος μαναβικής μαθαίνουν επί τόπου την ποικιλία του είδους, την ημερομηνία φύτευσης, το όνομα του παραγωγού, την περιοχή, την ημερομηνία παράδοσης στα My Μarket, την ενυπόγραφη δέσμευση του παραγωγού σε κάθε αποστολή προϊόντων και άλλες πληροφορίες για κάθε προϊόν. Το e-cert της εταιρείας Modus DCS βραβεύθηκε στα Self Service Excellence Awards 2013 στην κατηγορία «Μanagement, Καινοτομία και Νέες Τεχνολογίες» ως βέλτιστη πρακτική σούπερ μάρκετ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή