Χαμηλότερες χρεώσεις για τα κοντέινερ από τον ΟΛΘ

Χαμηλότερες χρεώσεις για τα κοντέινερ από τον ΟΛΘ

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκπτωση 15 ευρώ ανά εμπορευματοκιβώτιο πρόκειται να προσφέρει έως το τέλος του 2014 ο ΟΛΘ σε ό,τι αφορά τις χρεώσεις που επιβάλλει στους χρήστες του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Η εν λόγω έκπτωση θα παρέχεται στο τιμολόγιο της φορτοεκφόρτωσης από και προς το πλοίο, είτε είναι έμφορτα είτε κενά, και το εν λόγω ευνοϊκό καθεστώς θα αφορά είτε τον παραλήπτη του εκάστοτε φορτίου (εισαγωγέας) είτε τον αποστολέα του φορτίου (εξαγωγέας).

Οπως ανακοίνωσε χθες η διοίκηση του ΟΛΘ, αιτία της έκπτωσης είναι το γεγονός ότι επιτεύχθηκε ο στόχος που είχε τεθεί για το 2014 και ο οποίος αφορούσε τη διακίνηση τουλάχιστον 225.000 εμπορευματοκιβωτίων κατά τη φετινή χρονιά. Πρόκειται για αριθμό 2% υψηλότερο από το αντίστοιχο μέγεθος του 2013. Ανάλογο οικονομικό κίνητρο έχει ήδη θεσπιστεί και για το 2015, με τη σχετική ανακοίνωση να έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του νέου έτους.

Το μέτρο

Σε σχετικές δηλώσεις του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ, Στέλιος Αγγελούδης, ανέφερε ότι το εν λόγω μέτρο, της παροχής έκπτωσης στα πρόσθετα εμπορευματοκιβώτια, εντάσσεται στο πλαίσιο της πελατοκεντρικής πολιτικής του λιμανιού και είναι ένας τρόπος επιβράβευσης των εξωστρεφών επιχειρήσεων που επιλέγουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Σημειωτέον ότι κατά το φετινό εννεάμηνο ο κύκλος εργασιών του ΟΛΘ διαμορφώθηκε σε 41 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 9,3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, όταν είχε διαμορφωθεί σε 37,55 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανοδικά κινήθηκαν όλοι οι επιμέρους τομείς δραστηριότητας, με τη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων να καταγράφει άνοδο εσόδων κατά 9,71%. Συνολικά διακινήθηκαν 249.563 εμπορευματοκιβώτια, αριθμός αυξημένος κατά 11,79% σε σχέση με το περσινό εννεάμηνο. Αντίστοιχα, άνοδος κατά 19,32% σημειώθηκε και στο γενικό φορτίο, ενώ ανοδικά κινήθηκε και το ξηρό χύδην φορτίο, με αύξηση της τάξεως του 6,86%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή