ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εκπαίδευση Πυροσβεστικής από την εταιρία Bosch

ekpaideysi-pyrosvestikis-apo-tin-etairia-bosch-2058807

Η Bosch σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό σώμα του Κορωπίου οργάνωσε για τους πυροσβέστες εκπαιδευτικά σεμινάρια στη λειτουργία των συστημάτων και εξαρτημάτων ρεύματος των ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων.

Σε περίπτωση εμπλοκής ενός υβριδικού οχήματος σε ατύχημα, οι κατασκευαστές έχουν προβλέψει τη χρήση ειδικών συστημάτων προκειμένου το όχημα να αποσυνδεθεί αυτόματα από τον συσσωρευτή ρεύματος. Ωστόσο διατηρείται υψηλή τάση στο όχημα για διάστημα που μπορεί να φτάσει ακόμη και τα δέκα λεπτά. Τα συστήματα αυτά αποσύνδεσης είναι μηχανικά και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει μια πιθανή δυσλειτουργία τους. Μια ενδεχόμενη δυσλειτουργία τους μπορεί να αποβεί μοιραία για ένα πυροσβέστη που θα προσπαθήσει να απεγκλωβίσει έναν τραυματία από το όχημα.

Στο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Bosch, οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να δουν από κοντά το πώς λειτουργεί ένα υβριδικό όχημα, τα πιθανά σημεία από όπου μπορεί να διέρχεται ρεύμα υψηλής τάσης καθώς και τα σημεία στα οποία οι κατασκευαστές έχουν τοποθετήσει τα χειροκίνητα συστήματα αποσύνδεσης από το συσσωρευτή. Επίσης τους δόθηκαν ειδικές κάρτες με οδηγίες απεγκλωβισμού που αφορούν όλα τα υβριδικά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα.