Επενδύσεις που ξεπερνούν τα 30 εκατ. ευρώ σχεδιάζει για το 2015 η British American Tobacco Hellas

Επενδύσεις που ξεπερνούν τα 30 εκατ. ευρώ σχεδιάζει για το 2015 η British American Tobacco Hellas

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επενδύσεις άνω των 30 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα σχεδιάζει να υλοποιήσει το νέο οικονομικό έτος 2015 η εμπορική εταιρεία καπνού British American Tobacco Hellas, θυγατρική της ομώνυμης πολυεθνικής καπνοβιομηχανίας.

Στην πρώτη συνέντευξή του σε ελληνικό μέσο ενημέρωσης, καθώς ανέλαβε τα καθήκοντά του πριν από λίγους μήνες, ο κ. Τζιανπιέρο Πατσανέζε, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, τονίζει ότι η British American Tobacco Hellas υποστηρίζει 13.000 Ελληνες παραγωγούς καπνού και περισσότερους από 10.000 λιανεμπόρους και διανομείς σε όλη την Ελλάδα. Ο κ. Τζιανπιέρο Πατσανέζε αποκαλύπτει ότι η εταιρεία έχει ένα φιλόδοξο σχέδιο που στόχο έχει να συμβάλει περαιτέρω στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Ολόκληρη η συνέντευξη έχει ως εξής:

– Ποιες είναι οι εκτιμήσεις σας για την πορεία της αγοράς προϊόντων καπνού στην Ελλάδα;

– Τα τελευταία χρόνια, ο κλάδος μας έχει πληγεί σοβαρά από τις συνεχείς αλλαγές που έχουν επιβληθεί στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα προϊόντα καπνού, στην προσπάθεια για αύξηση των κρατικών εσόδων. Ωστόσο η πραγματικότητα έδειξε ότι αυτό είχε τα αντίθετα αποτελέσματα, καθώς το παράνομο εμπόριο αυξήθηκε δραματικά, με αποτέλεσμα τελικά τη σημαντική μείωση των κρατικών εσόδων.

– Ποια είναι η πορεία και τα αποτελέσματα της British American Tobacco Hellas στην ελληνική αγορά το 2014;

– Σήμερα, είμαστε μία από τις κορυφαίες εταιρείες καπνού στην Ελλάδα με ουσιαστική συνεισφορά στην οικονομία της χώρας. Μάλιστα, τα τελευταία στοιχεία δείχνουν για την εταιρεία μας σημαντική δυναμική με μία σταθερή αύξηση του μεριδίου αγοράς τους τελευταίους μήνες, που προέρχεται κυρίως από τα προϊόντα Peter Stuyvesant, Prince και Lucky Strike. Από τα Κεντρικά Γραφεία της εταιρείας μας στην Αθήνα υποστηρίζεται η λειτουργία της British American Tobacco στην Ελλάδα, στη Μάλτα, στην Κύπρο και στο Ισραήλ, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στην απασχόληση στη χώρα.

– Ποιος είναι ο ρόλος της ελληνικής αγοράς για την British American Tobacco;

– Για το 2015, σχεδιάζουμε πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ επενδύσεις, έχοντας ένα φιλόδοξο σχέδιο που στόχο έχει να συμβάλει περαιτέρω στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Ταυτόχρονα, δίνουμε έμφαση στην προσφορά ευρείας γκάμας προϊόντων προς τους ενήλικες καταναλωτές, έχοντας πάντοτε ως στόχο να ανταποκρινόμαστε με τον καλύτερο τρόπο στις ανάγκες και στις προτιμήσεις τους.

– Ποια είναι τα πλάνα της εταιρείας για το άμεσο μέλλον;

– Εχουμε ένα πολύ φιλόδοξο πλάνο με επενδύσεις, προϊοντικές καινοτομίες και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες. Οι Ελληνες πραγματοποιούν τεράστιες θυσίες για να αντεπεξέλθουν, όμως χρειάζονται επίσης θετικά μηνύματα και ενθαρρυντικά σημάδια από όλους, ότι οι προσπάθειές τους οδηγούν πράγματι σε ένα καλύτερο μέλλον. Είμαστε εδώ για να δώσουμε αυτά τα σημάδια! Την ίδια στιγμή, δεν ξεχνάμε ποτέ τον ρόλο μας στην ελληνική κοινωνία. Σε αυτό το πλαίσιο, λαμβάνουμε κοινωνικές πρωτοβουλίες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στη ζωή ανθρώπων που έχουν πληγεί από την κρίση. Πριν από λίγες ημέρες, παραδώσαμε δύο Κοινωνικές Κατοικίες πλήρως ανακαινισμένες που θα προσφέρουν στέγη σε 12 ανθρώπους που έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Η κοινωνική ευθύνη είναι ένας πολύ σημαντικός τομέας για την British American Tobacco Hellas και σχεδιάζουμε να συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, με έμφαση πάντοτε σε ουσιαστικές και όχι διαφημιστικές δράσεις, που μπορούν να δώσουν αξία στη ζωή των ανθρώπων που έχουν ανάγκη. Φυσικά, και το 2015 οι εργαζόμενοι της εταιρείας θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην παρουσία της British American Tobacco Hellas στην Ελλάδα. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που οι άνθρωποί μας έχουν τιμήσει την εταιρεία ως ένα από τα Καλύτερο Εργασιακά Περιβάλλοντα στην Ελλάδα για τρία χρόνια και το 2014 την τοποθέτησαν μεταξύ του Κορυφαίων Εργοδοτών στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή