Σύντομα (17/12/14)

3' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εναλλακτικά πλάνα για την κρίση στη Ρωσία

Παραμένουν ψύχραιμοι προς το παρόν οι Ελληνες επιχειρηματίες που διαθέτουν εμπορικές ή παραγωγικές μονάδες στη Ρωσία. Ωστόσο τις τελευταίες εβδομάδες έχουν καταστρώσει εναλλακτικά πλάνα σε περίπτωση που χειροτερεύσει η εικόνα της ρωσικής οικονομίας. Για παράδειγμα, στέλεχος της Kleemann Hellas σε ερώτηση της «Κ» χαρακτήρισε την κατάσταση «ιδιαίτερα δύσκολη όπου επικρατεί χάος, αλλά η εταιρεία μας έχει γνώση του ρωσικού προβλήματος και γι’ αυτό έχει προνοήσει να έχει διασπορά κινδύνου». Θυμίζουμε ότι η Kleemann Hellas διέθετε εμπορική εταιρεία στη Μόσχα, με στόχο την ενίσχυση των πωλήσεων. Τα Πλαστικά Κρήτης έχουν εργοστάσιο στην Αγία Πετρούπολη και το 2013 είχαν ζημίες στις θυγατρικές τους Global Colors Zao & Modern Plant λόγω έκτακτων εξόδων που σχετίζονται με την κατασκευή του νέου εργοστασίου και τη διολίσθηση του ρουβλίου έναντι του ευρώ.

Στην αύξηση κεφαλαίου της Genecos με 3 εκατ. η ΕΛΒΑΛ

H ΕΛΒΑΛ αποφάσισε τη συμμετοχή της στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της συνδεδεμένης γαλλικής εταιρείας Genecos με το ποσό των 3 εκατ. ευρώ. Επίσης στην αύξηση θα συμμετέχουν η θυγατρική εταιρεία Alurame spa με ποσό 1.202.461,2 ευρώ και η συγγενής εταιρεία Tepro Metall με ποσό 1.202.461,2 ευρώ. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η θυγατρική του ομίλου Viohalco, μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω ενεργειών, θα συμμετέχει άμεσα με ποσοστό 38,43% και έμμεσα με ποσοστό 59,09%, μέσω της Alurame και της Tepro Metall στο μετοχικό κεφάλαιο της γαλλικής επιχείρησης. Ο κύκλος εργασιών του ομίλου ΕΛΒΑΛ στο φετινό εννεάμηνο αυξήθηκε στα 788,2 εκατ. ευρώ από 778,9 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου περσινού εννεαμήνου και τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στα 55,4 εκατ. ευρώ, έναντι 67,8 εκατ. ευρώ του περσινού εννεάμηνου, μειωμένα κατά 18,4%. Τα αποτελέσματα μετά από φόρους ανήλθαν σε κέρδη 7,7 εκατ. ευρώ έναντι επίσης κερδών 1,5 εκατ. ευρώ (τα αποτελέσματα του πρώτου εννεάμηνου του 2013 είχαν επιβαρυνθεί εφάπαξ από υψηλά ποσά φόρων).

Tην καθιέρωση ενός μεγάλου γαστρονομικού φεστιβάλ στην Κέρκυρα, το Corfu Food Festival, προανήγγειλε η υφυπουργός Πολιτισμού και πρόεδρος του Κέντρου Επτανησιακού Πολιτισμού Αντζελα Γκερέκου στο πλαίσιο της ημερίδας: Aνάπτυξη στην Πράξη: Tουρισμός, Γαστρονομία και Τοπικά Προϊόντα. Στην ημερίδα αναγνωρίσθηκε πως η οργάνωση μιας τοπικής εφοδιαστικής αλυσίδας στο νησί με τους τοπικούς παραγωγούς αγροτικών προϊόντων, τη μεταποίηση και την κατανάλωση είναι η καλύτερη λύση για την επίτευξη βιώσιμης Τοπικής Ανάπτυξης. Επίσης, οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι μέσα από τη σύνδεση του τουρισμού της γαστρονομίας και της τοπικής παραγωγής η Κέρκυρα μπορεί να προσελκύσει όχι μόνο περισσότερους αλλά και καλύτερους επισκέπτες.

24-26 Ιανουαρίου το Hotel Show στην Αθήνα

Από τις 24 έως τις 26 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η ξενοδοχειακή έκθεση 100% Hotel Show. Στο πλαίσιο εκδηλώσεων της έκθεσης θα αναπτυχθούν θέματα που απασχολούν την ξενοδοχειακή αγορά όπως η διαδικτυακή παρουσία, η διάθεση του τουριστικού προϊόντος, οι μέθοδοι ανάπτυξης πωλήσεων καθώς και η ανταγωνιστική ανάπτυξη του ξενοδοχειακού προϊόντος.

Επίσης, θα γίνουν παρουσιάσεις για τον αθλητικό και εσωτερικό τουρισμό, τα ελληνικά αεροδρόμια, τη ρωσική αγορά, τη γαστρονομία, τα συστήματα διαχείρισης και τα σήματα πιστοποίησης καθώς και για τις τελευταίες εξελίξεις στον προορισμό της Αθήνας.

Στα 500 εκατ. ο τζίρος του ομίλου αγορών ΕΛΕΤΑ

Με τζίρο 500 εκατ. ευρώ, σταθερό σε σχέση με το 2013, θα κλείσει το 2014 για τον όμιλο αγορών ΕΛΕΤΑ (Ελληνική Εταιρεία Αγορών), προερχόμενο από 597 σημεία πώλησης. Η ΕΛΕΤΑ πρόσθεσε φέτος στο δυναμικό της 20 μικρομεσαίες αλυσίδες με 60 καταστήματα, ενώ παράλληλα ταυτοποίησε 7 σημεία πώλησης μελών στα πρότυπα του δικτύου καταστημάτων «Proton», αυξάνοντας τα επώνυμα σούπερ μάρκετ σε 190.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της κ. Χρ. Πουρή, η ΕΛΕΤΑ διαπραγματεύεται με αλυσίδες σούπερ μάρκετ, ώστε τις πρώτες εβδομάδες της νέας χρονιάς να εγγραφούν μέλη του εν λόγω ομίλου αγορών. Εκτίμησε, δε, πως η ΕΛΕΤΑ θα επιτύχει και το 2015 αύξηση των μεριδίων αγοράς, λόγω της δυναμικής παρουσίας της σε τουριστικές περιοχές της χώρας, αλλά και της ένταξης νέων μελών στην ομάδα της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή