Δύο νέες γραμμές παραγωγής ύψους 10 εκατ. από Elbisco

Δύο νέες γραμμές παραγωγής ύψους 10 εκατ. από Elbisco

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δύο νέες γραμμές παραγωγής συνολικού ύψους 10 εκατ. ευρώ συνεχίζει το επενδυτικό της πρόγραμμα η Elbisco. Χθες εγκαινιάστηκε γραμμή παραγωγής ψωμιού στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Πικέρμι, επένδυση το ύψος της οποίας ανήλθε σε 5 εκατ. ευρώ, λαμβάνοντας ενίσχυση σε ποσοστό 15% από τον αναπτυξιακό νόμο.

Η νέα υπερσύγχρονη γραμμή παραγωγής υπηρετεί τη στρατηγική της εταιρείας για περαιτέρω ενδυνάμωση της θέσης της στην κατηγορία του επώνυμου ψωμιού σε φέτες, με τη μάρκα Κρις Κρις, αλλά και ενίσχυση της παρουσίας της στην κατηγορία των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας. Μέσα στο πρώτο τρίμηνο αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία νέας γραμμής παραγωγής σνακ στο εργοστάσιο της Elbisco στη Χαλκίδα.

Πρόκειται για επένδυση ύψους 4 εκατ. ευρώ η οποία επίσης θα ενισχυθεί κατά 15% από τον αναπτυξιακό νόμο. Οι δύο παραπάνω επενδύσεις αποτελούν μέρος ενός συνολικού επενδυτικού προγράμματος που εφαρμόζει η γνωστή αρτοβιομηχανία συνολικού ύψους 17 εκατ. ευρώ.

Τα χθεσινά επίσημα εγκαίνια της νέας γραμμής παραγωγής στο Πικέρμι πραγματοποιήθηκαν παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Νότη Μηταράκη, ο οποίος αναφερόμενος συνολικά στον αναπτυξιακό νόμο επεσήμανε ότι συνολικά το 2014 υποβλήθηκαν και εντάχθηκαν στις ευεργετικές διατάξεις του 484 επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 2,6 δισ. ευρώ με την ενίσχυση αυτών να ανέρχεται στα 922 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, εντάχθηκαν φέτος στον αναπτυξιακό επενδυτικά σχέδια που είχαν υποβληθεί τα προηγούμενα χρόνια συνολικού ύψους 1,4 δισ.

«Σε αυτό το εξαιρετικά κρίσιμο οικονομικό περιβάλλον που βρίσκεται η χώρα μας, και καθώς βγαίνουμε πλέον από τη δίνη της πιο σοβαρής οικονομικής κρίσης, είναι όχι μόνο παρήγορο αλλά και εξαιρετικά ελπιδοφόρο να ολοκληρώνονται σημαντικά επενδυτικά σχέδια» τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης. «Κάθε μια από τις επενδύσεις που υλοποιούμε, είναι για εμάς ένα βήμα προς το αύριο. Ενα βήμα προς τη διασφάλιση της υγιούς και δυναμικής ανάπτυξης της εταιρείας μας στο μέλλον. Εμείς, θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» δήλωσε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Elbisco κ. Δημ. Ραμαντάνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή