Ενδιαφέρον από 350 πράκτορες για συμμετοχή στο δίκτυο VLTs του ΟΠΑΠ

Ενδιαφέρον από 350 πράκτορες για συμμετοχή στο δίκτυο VLTs του ΟΠΑΠ

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν 350 πράκτορες είχαν υποβάλει μέχρι χθες ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στην ανάπτυξη του δικτύου των παιγνιομηχανών (Video Lottery Terminals-VLTs) που θα προσφέρει από τον ερχόμενο Απρίλιο ο ΟΠΑΠ. Το ενδιαφέρον αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα και αύριο, που είναι και οι δύο τελευταίες ημέρες για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων από την πλευρά των πρακτόρων. Υπενθυμίζεται πως οι τελευταίοι έχουν δικαίωμα πρώτης προτίμησης στη απόκτηση καταστημάτων (gaming halls) που θα φιλοξενήσουν τις νέες παιγνιομηχανές, τις οποίες απέκτησε ο ΟΠΑΠ το 2011 αντί 560 εκατ. ευρώ.

Ο ΟΠΑΠ προτίθεται να στήσει περίπου 650 gaming halls για τα οποία οι πράκτορές του έχουν δικαίωμα πρώτης προτίμησης. Στη συνέχεια, για όσα gaming halls δεν εκδηλωθεί ενδιαφέρον από πράκτορες, ο ΟΠΑΠ θα δώσει την εκμετάλλευση σε τρίτους. Οι πράκτορες δεν επιθυμούν το προτεινόμενο μοντέλο ανάπτυξης των gaming halls, αλλά την εισαγωγή των VLTs στα υφιστάμενα πρακτορεία. Κάτι τέτοιο ωστόσο θεωρείται δύσκολο, δεδομένου ότι το όριο ηλικίας εισόδου στους δύο χώρους είναι διαφορετικό. Εξάλλου, ο ΟΠΑΠ δεν θέλει να εισαγάγει τα VLTs στα πρακτορεία, καθώς φοβάται ότι θα «κανιβαλίσουν» τα παραδοσιακά παίγνια (ΚΙΝΟ, Τζόκερ κ.λπ.).

Τέλος, και η Επιτροπή Ελέγχου των Παιγνίων (ΕΕΕΠ) φέρεται να έχει αντιρρήσεις για την ανάμειξη των υφιστάμενων παιγνίων του ΟΠΑΠ με τα παίγνια των VLTs. Η άρνηση αυτή εδράζεται στο γεγονός ότι οι δύο κατηγορίες παιγνίων έχουν διαφορετικό βαθμό εθισμού. Γι’ αυτό άλλωστε στα gaming halls το ηλικιακό όριο εισόδου είναι τα 21 έτη, ενώ στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ τα 18 έτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή