Απερρίφθη προσφυγή της Ομοσπονδίας πρακτόρων για τα VLTs

Απερρίφθη προσφυγή της Ομοσπονδίας πρακτόρων για τα VLTs

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απορρίφθηκε χθες η αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής που κατέθεσε η ομοσπονδία πρακτόρων ΟΠΑΠ (ΠΟΕΠΠΠ) στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Αντικείμενο της αίτησης ήταν η απόσυρση και ακύρωση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος που απηύθυνε ο ΟΠΑΠ στους πράκτορές του για την ανάπτυξη των νέων παιγνιομηχανών (VLTs). Ο Οργανισμός θέλει να αναπτύξει τις νέες παιγνιομηχανές σε αμιγείς χώρους (gaming halls), και προς την κατεύθυνση αυτή στις 27 Νοεμβρίου 2014 δημοσιοποιήθηκε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, προκειμένου οι πράκτορες να αναλάβουν την εκμετάλλευση των νέων καταστημάτων.

Τι προτείνουν οι πράκτορες

Αντίθετα με τον ΟΠΑΠ, οι πράκτορες προτείνουν οι μηχανές VLTs να αναπτυχθούν στα υφιστάμενα πρακτορεία του Οργανισμού. Και όσα από τα 16.500 VLΤs δεν «χωρέσουν» στα πρακτορεία, αυτά να αναληφθούν από μια «κολεκτίβα» πρακτόρων με περισσότερα από 200 μέλη. Σημειώνεται ότι η πρόσκληση που απευθύνθηκε στα μέλη της ΠΟΕΠΠΠ από τον ΟΠΑΠ λήγει σήμερα και μέχρι τώρα, πάνω από 350 πράκτορες έχουν αιτηθεί τη συμμετοχή τους στο νέο εγχείρημα.

Η ομοσπονδία των πρακτόρων χθες, μετά και την απόρριψη της αίτησης προσωρινής διαταγής από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, έκανε λόγο για μεθόδους πίεσης και εκφοβισμού των πρακτόρων μελών της. Μάλιστα η ανακοίνωση που διανεμήθηκε χθες, έκρυβε για άλλη μια φορά «οργή» και «πατερναλισμό» προς τα μέλη της ΠΟΕΠΠΠ, ζητώντας από τους πράκτορες να μην υπογράψουν αιτήσεις ενδιαφέροντος. «Οι πράκτορες δεν είναι βλάκες. Είναι επαγγελματίες, είναι χρόνια στην αγορά και στα τυχερά παιγνίδια, και ξέρουν πότε, γιατί και τι υπογράφουν», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας με χαριτωμένο τρόπο ότι «το αγαπημένο άθλημα (των πρακτόρων) δεν είναι η κυβίστηση».

Η πρόταση του ΟΠΑΠ

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές των πρακτόρων, η πρόταση του ΟΠΑΠ για την αξιοποίηση των VLTs δεν είναι συμφέρουσα και επομένως θα πρέπει τα μέλη της ΠΟΕΠΠΠ να την απορρίψουν. Στην πράξη όμως, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, στόχος της ΠΟΕΠΠΠ είναι να πιέσουν τον ΟΠΑΠ, αφενός να τους προσφέρει καλύτερους όρους στην προτεινόμενη δικαιοχρησία, αφετέρου να επιτρέψει να συμμετάσχουν στο εγχείρημα και πράκτορες που δεν έχουν φορολογική ή/και ασφαλιστική ενημερότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή