Ο «Ακρίτας» πώλησε παραγωγική μονάδα στη Βουλγαρία

Ο «Ακρίτας» πώλησε παραγωγική μονάδα στη Βουλγαρία

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εναντι 1,2 εκατ. ευρώ η εισηγμένη εταιρεία ξύλου «Ακρίτας» μεταβίβασε σε Βούλγαρο επιχειρηματία την πώληση των κτιριακών εγκαταστάσεων και της γραμμής παραγωγής μελαμίνης, της θυγατρικής, στη βουλγαρική πόλη Σιρπάν. Οπως διευκρινίζει σε χθεσινή της ανακοίνωση στο χρηματιστήριο, «η εν λόγω πώληση εντάσσεται στο πρόγραμμα πλήρους αναδιάρθρωσης του ομίλου σε περιβάλλον παρατεταμένης και συνεχιζόμενης ύφεσης στην ελληνική και βαλκανική αγορά».

Ο αγοραστής δραστηριοποιείται εμπορικά στον τομέα της ξυλείας, επεκτείνει τη δραστηριότητά του και στον τομέα της μεταποίησης, προκειμένου να αποκτήσει αυτονομία στον εφοδιασμό του δικτύου των κέντρων διανομής που διαθέτει ο ίδιος σε όλη τη βουλγαρική επικράτεια.

Η βουλγαρική θυγατρική της εισηγμένης θα συνεχίσει να λειτουργεί ως εμπορική εταιρεία, με αντικείμενο δραστηριότητας την εμπορία δασικής ξυλείας και διακίνησης των βιομηχανικών προϊόντων παραγωγής της μητρικής εταιρείας στη βουλγαρική αγορά.

Οπως τονίζει η εταιρεία «Ακρίτας», «η ύφεση που επιμένει στη βουλγαρική οικονομία δεν δικαιολογεί πλέον τη διατήρηση και λειτουργία της μονάδας παραγωγής μελαμίνης, της οποίας ο βαθμός απασχόλησης δεν υπερέβη το 5% της εγκατεστημένης παραγωγικής δυναμικότητας από τις αρχές του 2014 μέχρι σήμερα και ως εκ τούτου αποτελούσε ζημιογόνο δραστηριότητα χωρίς προοπτικές βελτίωσης». Η βουλγαρική αγορά θα εξυπηρετείται, στο πλαίσιο του ομίλου, με προϊόντα που παράγει και εμπορεύεται η μητρική. Ο κύκλος εργασιών της θυγατρικής, από τη βιομηχανική δραστηριότητά της, για το 2014, αποτέλεσε το 1,32% του συνολικού ετήσιου κύκλου εργασιών του ομίλου και επομένως δεν επηρεάζει την πορεία των εσόδων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή