Σύντομα (19/12/14)

3' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα τμήματα εκπαίδευσης στον τομέα του τουρισμού

Σε αναβάθμιση του θεσμού της Διττής Εκπαίδευσης στον τομέα του τουρισμού προχωρεί το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, ανοίγοντας περισσότερες θέσεις σπουδαστών, νέα τμήματα, αλλά και διευρύνοντας γεωγραφικά τις σχολές εκπαίδευσης. Πρόκειται για πρωτοβουλία που υλοποιείται στο πλαίσιο της Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΟΑΕΔ, η οποία υποστηρίζεται από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με φορείς Ελλάδας και Γερμανίας και λειτουργεί με βάση τα γερμανικά εκπαιδευτικά πρότυπα. Τα τμήματα Εκπαίδευσης Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Μαγείρων της Αθήνας και το τμήμα Επισιτιστών στο Ηράκλειο Κρήτης περνούν φέτος στον δεύτερο χρόνο λειτουργίας τους, καλύπτοντας συνολικά 83 θέσεις σπουδαστών, 53 στην Αθήνα και 30 στο Ηράκλειο Κρήτης. Για την ακαδημαϊκή χρονιά 2014-2015, η Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης επεκτείνει τις δραστηριότητές της με 2 νέα τμήματα Εκπαίδευσης Μαγείρων και Ξενοδοχοϋπαλλήλων στην Αθήνα και ακόμη 2 στην Κρήτη. Οι σχολές θα περιλαμβάνουν 181 θέσεις εκπαίδευσης, εκ των οποίων 96 στην Αθήνα και 85 στο Ηράκλειο. 

Διάκριση στη διαχείριση αιτημάτων πελατών για Public

Τα Public βραβεύτηκαν ως η Ομάδα της Χρονιάς στη διαχείριση αιτημάτων πελατών στην 5η απονομή των Εθνικών Βραβείων Εξυπηρέτησης Πελατών 2014. Τα βραβεία του ΕΙΕΠ (Ελληνικό Ινστιτούτο Εξυπηρέτησης Πελατών) έλαβαν φέτος χώρα στο Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού παρουσία στελεχών της αγοράς και ακαδημαϊκών.

Η ομάδα των Public τιμήθηκε με το βραβείο «Ομάδα της χρονιάς- Διαχείριση παραπόνων», επιτυγχάνοντας να διακριθεί μεταξύ πολυεθνικών εταιρειών στον χώρο των τηλεπικοινωνιών και μεταφορών χάρη στην πολυπλοκότητα των δραστηριοτήτων της και την ευελιξία, προσαρμοστικότητα και συνέπεια με την οποία αντιμετωπίζει σε ετήσια βάση τα πάνω από 560.000 διαφορετικά αιτήματα των πελατών της.

Το 99% από τους πελάτες που αξιολόγησαν μέσω της ανεξάρτητης υπηρεσίας συλλογής αξιολογήσεων Reevoo δήλωσε ότι θα επέλεγε ξανά τα Public για τις αγορές του. Επίσης, τα Public λαμβάνουν 4,9 αστέρια (κατά μέσον όρο) στις πλατφόρμες του Αmazon σε Αγγλία, Γερμανία και ΗΠΑ.

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου έχει προχωρήσει σε μελέτες και επενδύσεις για τον περιορισμό της κατανάλωσης των φυσικών πόρων όπως είναι το νερό αλλά και των εκπομπών διοξειδίων του άνθρακα. Στο πλαίσιο αυτό, ο ΟΛΗ και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός του Ιωάννης Μπρας διακρίθηκαν στα Environmental Awards κερδίζοντας το Silver βραβείο σε μία εκ των κατηγοριών του διαγωνισμού. Στον ίδιο διαγωνισμό, η ελληνικών συμφερόντων εταιρεία με έδρα στην Κέρκυρα Salty Bag, που δραστηριοποιείται στον χώρο της επαναχρησιμοποίησης παροπλισμένων πανιών για τη δημιουργία τσαντών και ειδών ταξιδιού, διανύοντας τον δεύτερο χρόνο, έλαβε το βραβείο Silver Award. Το 2014 αύξησε τα σημεία πώλησής της από 2 σε 25, ενώ οι εξαγωγές της αυξήθηκαν κατά 300%.

Συνεργασία «Μαρινόπουλος» – Kosta Boda Illum

Σε συνεργασία προχωρούν η εταιρεία «Μαρινόπουλος» και η αλυσίδα καταστημάτων Studio Kosta Boda Illum. Ειδικότερα, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο 70 τ.μ., μέσα στο υπερμάρκετ Carrefour στο Μαρούσι, δημιουργήθηκε το πρώτο Illum shop in shop.

Η συλλογή, που έχει διαμορφωθεί αποκλειστικά για τον συγκεκριμένο χώρο με επώνυμα προϊόντα από εταιρείες του εξωτερικού, περιλαμβάνει καλαίσθητες προτάσεις για το καθημερινό τραπέζι, τη διακόσμηση της κουζίνας, δώρα για κάθε περίσταση, αλλά και πρωτότυπες προτάσεις.

Υπενθυμίζεται πως ανάλογη συνεργασία έχει η «Μαρινόπουλος» με την εταιρεία «Κωτσόβολος».

Προς αύξηση κεφαλαίου 525.000 ευρώ η Mevaco

Tην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 525.000 ευρώ με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών ενέκρινε ομόφωνα η χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση της Mevaco. Πιο συγκεκριμένα το σώμα των μετόχων ενέκρινε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση: α) ποσού 209.632,84 ευρώ και β) μέρους του αποθεματικού «διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο», ποσού 315.367,16 ευρώ, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω αυξήσεως της ονομαστικής αξίας του συνόλου των μετοχών της εταιρείας από 0,90 ευρώ σε 0,95 ευρώ δι’ εκάστη μετοχή. Επιπλέον η συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα τη σχετική, εν όψει των ληφθεισών κατά τα ανωτέρω αποφάσεων, τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού της εταιρείας για το μετοχικό κεφάλαιο, το οποίο πλέον ανέρχεται σε 9.975.000 ευρώ και διαιρείται σε 10.500.000 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,95 ευρώ εκάστη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή