Σύντομα (20/12/14)

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα υπηρεσία πληρωμών από την Εθνική

Μια νέα υπηρεσία στον τομέα των ηλεκτρονικών πληρωμών εγκαινιάζει η Εθνική Τράπεζα. Με τη i-bank Simple Pay Spot, οι καταναλωτές, στο σύνολο της χώρας, πελάτες ή μη της Εθνικής Τράπεζας, μπορούν να πληρώνουν εύκολα και γρήγορα τους λογαριασμούς τους σε ΔΕΚΟ (ρεύμα, φυσικό αέριο, ύδρευση κ.ά.), τηλεπικοινωνίες και άλλους οργανισμούς ή να αγοράζουν άυλα προϊόντα, όπως χρόνο καρτοκινητής τηλεφωνίας. Αρκεί να επισκεφθούν το κοντινότερο κατάστημα μικρής λιανικής της περιοχής τους (μίνι μάρκετ, ψιλικά, kiosk, περίπτερο κ.ά.) με τη σήμανση «i-bank Simple Pay Spot». Η πληρωμή των λογαριασμών γίνεται είτε με μετρητά είτε με χρέωση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας στην Εθνική ή και σε άλλες τράπεζες, ενώ μετά την εκτέλεση της συναλλαγής οι καταναλωτές λαμβάνουν απόδειξη πληρωμής από την Εθνική.

Μερική εξάλειψη υποθηκών

Η Εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων «Λάμψα Α.Ε.», ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία», εξασφάλισε μερική εξάλειψη υποθηκών του ξενοδοχείου. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία υπέγραψε με τη Εurobank τροποποίηση συμβολαίων εγγραφής υποθηκών προς εξασφάλιση κοινών ομολογιακών δανείων. Οι υποθήκες περιορίστηκαν λόγω αποπληρωμής μεγάλου μέρους των δανείων. Ειδικότερα, για κοινό ομολογιακό δάνειο αρχικού ποσού 30 εκατ. και σημερινού υπολοίπου 15,6 εκατ., η αρχική εγγραφή υποθήκης από 39 εκατ. περιορίστηκε σήμερα σε 28,5 εκατ. Για άλλο κοινό ομολογιακό δάνειο αρχικού ποσού 33,5 εκατ. και σημερινού 11,8 εκατ. η αρχική εγγραφή υποθήκης από 43,5 εκατ. περιορίστηκε σήμερα σε 25,5 εκατ.

Δίας

Στα τέλη του τρέχοντος έτους με αρχές του επομένου αναμένεται η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών για την έγκριση ή την απόρριψη της αίτησης υπαγωγής της εταιρείας «Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες» στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα. Η απόφαση, η οποία εικάζεται ότι θα είναι θετική, καθώς κατά την εκδίκαση παραστάθηκαν προς υποστήριξη της αίτησης όλες οι δανείστριες τράπεζες της εταιρείας, η εταιρεία ιχθυοτροφών ΒΙΟΜΑΡ καθώς και οι εργαζόμενοι της εταιρείας, θα δρομολογήσει τις επόμενες εξελίξεις στον «Δία», επηρεάζοντας το μέλλον και άλλων εταιρειών του κλάδου.

Flexopack

Η Flexopack προχώρησε στη σύσταση της «Flexopack Trade and services uk limited», στο Νόριτς της Αγγλίας. Η νέα εταιρεία ελέγχεται εξ ολοκλήρου από την κυπριακή θυγατρική «Flexopack international limited» της ελληνικής εταιρείας. Η σύσταση της νέας εταιρείας εντάσσεται στον σχεδιασμό του ομίλου για στοχευμένη διεύρυνση, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του παγκοσμίου δικτύου διανομής των προϊόντων του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή