Ξεκινά ο διαγωνισμός για τους σωλήνες του TAP

Ξεκινά ο διαγωνισμός για τους σωλήνες του TAP

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους διαγωνισμούς για την προμήθεια χαλύβδινων σωλήνων που θα παραδοθούν σε Ελλάδα, Αλβανία και Ιταλία προκήρυξε η κοινοπραξία του αγωγού Tap. Oι σωλήνες μήκους 780 χιλιομέτρων και βάρους 443.000 τόνων θα παραδοθούν στην Καβάλα, τη Θεσσαλονίκη, το Δυρράχιο της Αλβανίας και το Μπάρι της Ιταλίας. Η προκήρυξη που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, διαιρεί τη συνολική προμήθεια των σωλήνων και άλλων εξαρτημάτων του αγωγού σε έξι μερίδες (lots). Από αυτές, οι τρεις αφορούν σε τμήματα αγωγού συνολικού μήκους 680 χλμ. (250 χιλιόμετρα, 240 και 190) και οι υπόλοιπες σε μικρότερα τμήματα μήκους 88 χλμ. (23 χλμ., 25 και 40), διαμέτρου 48 ιντσών. Οι προσφορές, σύμφωνα με την προκήρυξη, θα γίνονται ξεχωριστά, ενώ ο διαγωνιζόμενος θα μπορεί να κάνει προσφορά για περισσότερες της μιας μερίδες. Για την υποβολή κάθε προσφοράς, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να διαθέτει κύκλο εργασιών (μέσο όρο τριών τελευταίων ετών) 450 εκατ. ευρώ ή 900 εκατ. ευρώ για πάνω από μία προσφορά και για μήκος σωλήνων από 190-250 χλμ. Για τα τμήματα με μικρότερα μήκη, ο κύκλος εργασιών περιορίζεται σε 90 εκατ. ευρώ.

Η κατανομή της προμήθειας σωλήνων σε μικρότερα τμήματα, σύμφωνα με τον διευθυντή προμηθειών του Tap, Κνουτ Σ. Κβίντεσλαντ, έγινε προκειμένου να έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν περισσότερες εταιρείες στη διαδικασία της προκαταρκτικής αξιολόγησης. Ο ίδιος τονίζει ότι η εταιρεία θα τηρήσει με αυστηρότητα τους όρους που έχει θέσει για τη συμμετοχή στη διαδικασία, με έμφαση στα θέματα ασφαλείας, προσωπικού και προστασίας του περιβάλλοντος. Η διαδικασία της προκαταρκτικής αξιολόγησης, σύμφωνα με τον ίδιο, θα έχει οριστικοποιηθεί στις αρχές του 2015. Από ελληνικής πλευράς συμμετοχή στον διαγωνισμό, θα έχει σύμφωνα με πληροφορίες, η Σωληνουργεία Κορίνθου, θυγατρική του ομίλου Βιοχάλκο, η οποία έχει αναλάβει παρόμοια έργα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή