Ο ΟΠΑΠ κινεί το… real estate μέσω των VLTs

Ο ΟΠΑΠ κινεί το… real estate μέσω των VLTs

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αγορά ακινήτων αναζωογονεί ο ΟΠΑΠ. Συγκεκριμένα, το άνοιγμα των νέων καταστημάτων που θα φιλοξενήσουν τις νέες παιγνιομηχανές (VLTs), τις άδειες των οποίων απέκτησε ο οργανισμός το 2011, αναμένεται να δώσει μεγάλη «ανάσα» στη χειμαζόμενη κτηματαγορά, ειδικά αυτή που σχετίζεται με τα επαγγελματικά ακίνητα. Η υψηλή προσφορά ακινήτων που έχει καταγραφεί μέχρι τώρα καταδεικνύει τις δύσκολες μέρες που διέρχονται οι κάτοχοι των ακινήτων.

Ειδικότερα, λίγες εβδομάδες μετά την άτυπη πρόσκληση υποβολής ενδιαφέροντος για μίσθωση επαγγελματικών χώρων που απηύθυνε ο ΟΠΑΠ, η προσφορά που καταγράφεται είναι τριπλάσια της ζήτησης.

Ειδικότερα, ο οργανισμός έχει κατακλυστεί με περισσότερες από 2.000 προτάσεις μίσθωσης ακινήτων από τις οποίες πρέπει να επιλέξει περίπου 650. Μάλιστα, η επιλογή αυτή θα γίνει σε όλη τη διάρκεια του επόμενου έτους, καθώς θα αναπτύσσεται το δίκτυο καταστημάτων «Play ΟΠΑΠ». Αυτό σημαίνει ότι η υποβολή αιτήσεων μίσθωσης ακινήτων θα υφίσταται επί μεγάλο ακόμη χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ο ΟΠΑΠ θα λειτουργήσει τα πρώτα 200 καταστήματα «Play ΟΠΑΠ» μέσα στον Απρίλιο και τα υπόλοιπα 400 έως 500 καταστήματα μέχρι το τέλος του επόμενου έτους. Στελέχη του οργανισμού παρατηρούσαν ότι τα νέα καταστήματα θα μισθώσει ο ΟΠΑΠ και στη συνέχεια θα υπενοικιάσει στους δικαιοχρήστες των καταστημάτων. Η διάρκεια της μίσθωσης θα είναι 10 έτη, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο ενδιαφέρουσα την υπογραφή ενός τέτοιου συμβολαίου. Και καθώς ο οργανισμός χαίρει μεγάλης αξιοπιστίας στην αγορά, «η προσφορά (ακινήτων) εντείνεται ημέρα με την ημέρα», λέει στέλεχος του οργανισμού. Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΠΑΠ αναζητεί επαγγελματικούς χώρους έκτασης 130 έως 180 τετρ. μέτρων. Στους χώρους αυτούς θα φιλοξενήσει μέχρι 25 παιγνιομηχανές (VLTs).

Η πρώτη φάση αναζήτησης δικαιοχρηστών για τα καταστήματα «Play» έληξε την περασμένη Πέμπτη και, σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 300 ενδιαφερόμενοι υπέβαλαν σχετικές αιτήσεις. Σημειώνεται ότι η πρώτη εκδήλωση ενδιαφέροντος αφορούσε αποκλειστικά πράκτορες του ΟΠΑΠ. Οι τελευταίοι, λόγω της μακροχρόνιας συνεργασίας με τον ΟΠΑΠ, είχαν το δικαίωμα της πρώτης προτίμησης. Μετά την αλλαγή της χρονιάς, αναμένεται να ακολουθήσει η δεύτερη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που απευθύνεται σε τρίτους.

Ο ΟΠΑΠ «καίγεται» να τρέξει το εγχείρημα των VLTs, καθώς από το 2011 έχει επενδύσει 560 εκατ. ευρώ για 35.000 άδειες παιγνιομηχανών, από τις οποίες δεν έχει αξιοποιήσει μέχρι σήμερα καμία. Σε πρώτη φάση, θέλει να θέσει σε λειτουργία μέχρι το τέλος του 2015 τις 16.500 μηχανές και τις υπόλοιπες 18.500 μέσω υποπαραχωρησιούχων έως το τέλος του 2016.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή